20 évesen hogyan erősíthetem meg a bajszomat?
Későn érő típus vagyok, később is kezdtem pubertálni... Viszont ennek ellenére is nagyon elvan maradva valamiért a szőrzet a bajszomnál. Ott kezdett el először nőni pihésen, pár szál 16 évesen,2-3 hetente elég volt borotválni. Azóta oldalt a szakállam és az államonon a szőr viszonylag megerősödött(1-2 év és lehet normális szakállam is szerintem), viszont a bajszomnál 16 éves korom óta szinte ugyanolyan gyenge,ritka a szőrzet.... Konkrétan leborotválom és 2 nap elteltével még nem is lehet érezni a borostát,az arcom többi részén pedig már egy nap után lehet...
Hogyan lehetne megerősíteni ott a szőrt? Sűrűbben borotváljam? Vagy van elvileg valami arcroller az érhet valamit?
Egyes vélemények szerint a ricinusolaj segíthet. Gyógyszertárban lehet kapni párszáz forintért. Egy próbát megérhet. Anno én is próbáltam, de csak 1-2 alkalommal, komolyabb tapasztalatom nincs.
Tesztoszteron szint növelés segíthet még. Most persze csak természetes módszerekre gondolok.
Járj le kondizni (súlyzós edzés), segíthet a tesztoszteron szinten.
Egészséges táplálkozás sem árt.
Plusz keress rá az anti ösztrogén vagy a tesztoszteron javító étrendekre.
Természetesen túl ne told, illetve az extrémebb dolgokat kerüld, szerintem jobb elkerülni a nagyon egzotikus dolgokat (ilyen-olyan gyökerek, bogyók stb.).
Pár tipp ami talán legegyszerűbben hozzáférhető és tartható: brokkoli, fokhagyma, cink (értsd vitamintabletta, esetleg Béres csepp), D-vitamin (menj napra többet, sportolj kint, esetleg tabletta); szójás dolgokat és lenmagot pedig NE egyél
Úgy tudom némi koleszterin és vörös hús kell a tesztoszteron érvényesüléséhez. Tehát tojás, szalonna, sertéshús, marhahús igenis kell egy férfinak (moderált mennyiségben).
Egyébként könnyen át lehet esni abba az állapotba, hogy szakállad van, de hajad már nincs (kopaszodsz). Ez sajnos genetika, de egy magasabb tesztoszteron szint felgyorsíthatja a kopaszodást (azért elsősorban 30 felett, de van akinél hamarabb).
Pl. én amikor edzettem, akkor jobban lett szakállam, viszont a hajam elől rögtön elkezdett ritkulni (késő 20-as éveimben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!