Lányok! Nektek is vannak az arcotokon gyenge szőrszálak? Érdemes leszedni?
Nem erősödik meg ez egy tévhit. A lábad se lesz attól jeti, hogy szőrtelenítesz.
2-3 hetente borotválom az egész arcom. Szemöldök borotvát használok és előtte bekenem az arcom egy Avonos hidratálós olajjal. Igazából más elhasználást nem találtam ennek az olajnak. Viszont erre nagyon jó és semmiképp sem csinálnám teljesen szárazon.
Mióta borotválom sokkal szebb a bőröm, egy az, hogy nincsenek ott a pihék, de a miteszerek és pattanások is kevésbé jelennek meg.
Egy csomó youtube videó van erről. Találtam olyat is, hogy a csaj az egyik oldalt borotválta a másikon nem és tényleg van különdség.
Mindig lesz pár ember aki a saját bőrén tapasztalva azt mondja, hogy a szőr megerősödik ha borotválják. A tudomány ezt már megdöntötte és rengeteg angol nyelvű irodalom is van róla, de aki így gondolja mert a saját példájávan jön, azt úgyse lehet meggyőzni.
Kérdésre válaszolva: mindenkinek vannak ott pihék. Sőt, az is tök oké, ha bajusz részen erősebb/sűrűbb/gyorsabban nől, nem feltétlenül jelez hormonzavart.
Ha zavar tudod borotválni vagy gyantáztatni - az utóbbit főleg kozmetikussal javasolt.
Én tizenX éve borotválom a bajusz részen, egy picit se lett erősebb.
Tehát teljesen normális, hogy szőrös az arcod, evolucionálisan csak a talp, tenyér, és ha jól tudom a szemhéj csupán azok a pontok ahol nem nől szőr.
7-es
Szoval aki a sajat peldajaval jon (hogy neki megerosodott tole), azoknak nem is erosodott meg, mert egy tanulmany azt irja?
Ha ezek szerint vannak ra ellenpeldak, akkor azok mivel magyarazhatok?
Azert is kerdezem, mert en is leszedtem a hasamon (epilatorral, szemoldokcsipesszel) es megerosodott. Ahol nem szedtem le a hasamon ott meg nem.
Kerdezonek:
Teljesen normalis dolog a pihes arc, nekem is olyan. En csak a bajuszom tavolitom el fonallal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!