Miért mondják mindenhol azt, hogy a fényvédőt 2-3 óránként újra kell kenni?
Nemrég kezdtem el foglalkozni a tudatosabb bőrápolással, úgyhogy most már fényvédős arckrémet is használok minden reggel. Viszont nagyon sok helyen olvasom, hogy ez még önmagában kevés, ugyanis nap közben is 2-3 óránként újra kell kenni, még zárt térben is. Csak azt nem értem, miért? Hiszen az SPF elvileg azt jelöli, hogy a krém hányszorosára hosszabbítja meg a bőröd védekezőképességét. Tehát ha mondjuk alapvetően 10 perc alatt égnél le a napon (amikor már azért elég erős az UV-sugárzás), akkor egy SPF50-es fényvédő 10x50 = 500 percig véd az leégéstől, ami akárhogy számolom, több mint 8 óra. Miért kellene akkor ez idő alatt még 2-3x felkenni? Főleg, ha amúgy nem is tartózkodok a napon, hanem végig egy fedett teraszon, vagy épületen belül vagyok. Valaki megmagyarázná ezt?
(Ui. nyilván egy strandon más a helyzet, mert ott leázik a víztől a naptej, én most a sima hétköznapokra gondoltam, amikor nem éri a víz és direkt napfény a bőrt.)
Hogy fogyjon a krém és vegyél újat.
Szerintem nevetséges, hogy zárt térben egyáltalán kell fényvédő. Az oda-vissza útra meg elég a reggeli felkenés, este már alig van ereje a napnak. Legalábbis én akkor végzek, addig pedig bent vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!