Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen módon tehetnék azért,...

Milyen módon tehetnék azért, hogy a bőröm jobb legyen az arcomon? (Zsíros, még is száraz néhol, pattanásra hajlamos és miteszeres)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy adjatok valami tanácsot esetleg termék ajánlást mivel tudnék tenni a bőrömért (utóbbit kizárólag privátba, mert úgy is törölnék). Állandóan pattanásokkal küzdöm és ez is csak rontja a külsőmet. Korban már ki kellett volna nőlnöm. Most is tele van az orromnál pattanással és úgy szeretnék ezen változtatni. Miteszereim mindig is voltak, arra is gondoltam, hogy utóbbira felkeresek egy kozmetikust, mert magam nem hiszem, hogy meg tudnám oldani. Sosem volt semmilyen értelmes arcápolasi rutinom.

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok csak ne azt írd, hogy ezt sajnos le kell vágni.😂

2022. máj. 15. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy regényt lehetne írni a tudatos arcápolásról, de inkább ajánlom figyelmedbe a skinsmart oldalát, ott nagyon sok mindenről tudsz tájékozódni, és egy rutinvarázslóval megkapod a neked megfelelő rutint konkrét termékekkel együtt. Olvassgass, tájékozódj, plusz a krémmánia oldalán mindig nézd meg a véleményeket a termékekről.
2022. máj. 15. 19:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Könnyebb lenne úgy tanácsot adni, ha leírnád, hogy most hogy ápolod az arcot, miket használsz és milyen gyakran.
2022. máj. 17. 16:02
 3/5 anonim válasza:

Szia!

Én 2020 óta küzdök pattanásos arcbőrrel, undorító gyulladt piros érett pattanások voltak az arcomon, de nem ez a tipikus acne, és nem csak mensikor. Nem használtam alpozót, nem sminkeltem magam, nem szoliztam, és egyszerűen mindig ilyen csúnya volt a bőröm. Jelzem, SOHA nem voltam még kozmetikusnál, pedig 23 vagyok.

1 éve kezdtem a La Roche Posay termékeit használni, volt egy ilyen csomagjuk, lemosó, tonik, plusz egy hidratáló. Sokat segített, legalábbis akkor azt hittem.

Idén januárban tudatos bőrápoló lenni, a skinsmartnak köszönhetően. Utáltam olvasgatni, nem is értettem mi mire való, de láttam az insta oldalukon, hogy van ilyen rutinvarázsló.. Beírtam a problémáimat, hogy milyen bőrtípusom van, milyen árban szeretnék vásárolni, majd kidobott egy kb 40-45 ezer forintos rutint, így elengedtem.. ezt eljátszottam 3x, mire rászántam a pénzem, és megvettem mindent amit írt! A hidratáló helyett a jól bevált La Roche Posay cicaplast baume b5-t használom.

Konkrétan most ott tartok, hogy ha alapozót kennék a fejemre, megsérteném vele az arcbőrömet, mert annnnnyira tökéletes lett, mintha faceappal járkálnék az utcán. Mensikor 2 pattanásom jött ki, az is kicsi volt, és 1 nap alatt elmúlt. Valami elképesztő mennyire megérte megvenni azokat a kenceficéket, és el sem hiszem hogy ilyen lett a bőröm!!

Ha szeretnéd szívesen segítek neked, de nézz rá erre a rutinvarázslóra skinsmart oldalán, és szánd rá a pénzed, mert teljesen megéri!!!

2022. máj. 21. 21:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Leírom, nekem milyen okok miatt szoktak pattanásaim kijönni:

- napozás fényvédő nélkül, ez főleg orron, és orr környékén okoz pattanásokat

- valami olyan krém, lemosó, tonik, alapozó, fényvédő stb. amit nem bír a bőröm, ez is

- hormonális változások, ez arcon szokott előjönni, vagy homlokon

- amikor elkezdtem foglalkozni a bőrápolásommal, teljesen el volt szarusodva az arcom, gyakorlatilag már egy sárgás, szabad szemmel látható réteg volt rajta. Na, azt "lerobbantottam" erősebb savakkal, utána még a mai napig hetente 2x szalicilsavat használok. Ez sokat segített

- ételallergiák

- alkohol (ivása, bár bőrre kenve se éppen jó hatású), ez és az allergia állon, és állcsont környékére hoz ki pattanásokat

- koszos párnahuzat (2-3 naponta cserélem)

2022. máj. 22. 15:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy eltűntem, de dolgom volt. Nagyon szépen köszönöm a segítő válaszokat!

Az a kellemetlen, hogy nekem semmiféle rutinom nincsen azon kívül, hogy fogom magam és megmosom az arcom.. Eleinte még szappannal tettem (egy bio, mindentől mentessel) , de talán éreztem, hogy enyhén szárítja a bőröm. Ez miatt hanyagoltam és azóta csak simán langyos vízzel megmosom.

2022. máj. 23. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!