Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Seborrheás korpánál normális...

Seborrheás korpánál normális ez a mennyiségű korpa?

Figyelt kérdés
Kezdetben is sok volt de néha amikor le akarom rázni a hajamról a korpákat, több percig kaparom a fejem és látom, hogy folyamatosan hull belőle rengeteg korpa, mintha nem akarna szűnni. Hajmosás után is néha ugyanennyi van jelen, még gyógysamponok mellett is. És ilyenkor mintha le se ráztam volna, tiszta korpa a fejem teteje, jobban mint előtte. Több féle sampont próbáltam de semmi javulás már 2 éve lassan. Kénest is próbáltam, van egy ami valamennyire segít de az se igazán. Mi lehet még megoldás? Rövidebb haj? Mert így kezelhetetlen is a fél hosszú hajam, ilyenkor jobban vágyok rövidebb hajra. 2 év alatt mindent megpróbáltam de semmi...Ha már érzem, hogy viszket akkor már sejtem, hogy ennyi korpa lesz ismét.

2022. ápr. 20. 12:21
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
8.megírtam viszont látom nem írsz semmit utána, vagy csak tudni akartad a korom és a párnám és ennyi?..
2022. ápr. 21. 14:17
 12/13 anonim ***** válasza:
53%

"meg aki tud az ezek nélkül is tud segíteni"

Nem mindenkin lehet segíteni. Illetve nem mindenkin ugyan olyan módszerrel érdemes próbálkozni.

Életkorodbol lehetne sejteni a lehetőségeid és önállóságod mértékét. De gondolom eltartott vagy még.

A párna pedig lehetne -, de nem is a párna az igazi- oka a megoldási kísérletek kudarcának. Szerintem kognitív képességeid, és általános tájékozottságod messze elmarad egy átlag huszonéves magyar emberétől. Ez nem sértés, hanem vélemény ;-)

Alapvetően 3 (egyenként is potens) ötletem lett volna.

Írom azt, amit szerintem képes és hajlandó vagy véghezvinni:

Nizoral sampon. Hetente 3 alkalommal.

2022. ápr. 22. 08:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Parnahuzatot hetente cserelj, ahogy törölközöt is. Vegyel uj fesüt, vagy a meglevöt alaposan mosd/takaritsd ki, fujd be fertötlenitövel. Nem is gondolnank, de sok "kosz" kerül vissza a hajra a fesü altal. Balzsam, hajspay, olaj - maradvanyok.

Samponban sajnos nem tudok segiteni, mindenkinek mas valik be. Gyogyszertarban kerj segitseget melyik a neked valo. Szaraz korpad van ? Viszonylag nagy darabokban hullik, vagy zsiros korpad- ami apro, zsiros, es a köröm ala tapad?

Nem mindegy mi a problema, de ha megvan, tudod melyik tipusu sampon a neked valo.

Mikor megmostad, hajszaritoval alaposan szaritsd meg, legfökeppen a hajtöveknel. Amikor azt erzed szaraz mindenhol, na onnantol meg 5 percig szaritsd. Vizes hajjal ne feküdj le!!

Es ne vakad!

2022. ápr. 26. 06:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!