Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ez lehet 16évesen kopaszodás?

Ez lehet 16évesen kopaszodás?

Figyelt kérdés

15 évesen kezdett hátrálni a hajvonal és oldalt pedig megritkulni? Ez kopaszodás? A ritkulás ellen lehet valamit tenni? Tapasztalatok?

Link a hajamról: [link]

[link]

2022. ápr. 13. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A fejed tetején egészen sűrűnek és erős szálúnak, meg jó tartásúnak látszik a hajad, hozzá szép ívű és normál sűrűségű szemöldököd van. Fura lenne, ha oldalt ritkulna vagy kopaszodna már ebben a korban. Egyébként elég nehéz ellene tenni, hiába reklámoznak különöbző hajhullás és kopaszodás elleni szereket, sajnos a valóságban nem sokat segít. Talán igaza van az előzőleg kiírt kérdésedre adott utolós válasznak: használj kevesebb vegyszert, ritkábban mosd meg samponnal, hátha az használni fog, de ne várj azonnali változást! Hetek, hónapok telhetnek el, amíg megszokja a fejbőröd és a hajszálaid! ( https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-haja..
2022. ápr. 13. 16:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem tűnik annak, de én elmennék egy bőrgyógyászhoz, aki ki tudja deríteni, hogy hormonális probléma, vegyszerek (sampon stb) probléma, vagy genetikai örökség (én ismerek egy nőt, aki 37 éves, és az a kevés haja, ami megmaradt, az teljesen ősz. A többi kihullott, és neki genetikai elváltozás okozta - segíteni nem tudnak jelenleg neki).

Szóval, én elmennék egy jó bőrgyógyászhoz. De a fodrászod véleménye is segíthet (pl egy másfajta frizura, ami nem ennyire sünire van vágva oldalt)

2022. ápr. 13. 17:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nektek volt hasonló dolog a hajatokkal? :D
2022. ápr. 13. 18:19
 4/6 A kérdező kommentje:
7Herbs Schauma (zöld színű) samponnal szoktam hajat mosni valakit ismertek akinek volt baja tőle?
2022. ápr. 13. 18:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez nem kopaszodás.
2022. ápr. 13. 20:53
 6/6 anonim ***** válasza:

3

Nekem volt/van. Az emlitett nővel a bőrgyógyászaton találkoztam, amikor nekem is magas homlokom lett, és örültem, hogy a fejem tetejét kevesen látják. Igen, és nő vagyok, szóval...

Nekem kezeletlen cukorbetegség miatt kezdődött a hajhullás, de amióta egy endokrinológus a kedvenc dokim és gyógyszert is szedek a cukorszint miatt, azóta megállt a hajhullásom, és - a férjem szerint a fejem teteje sem világít már annyira. A bőrgyógyász szerint az én esetemben nem nagy tényező hogy melyik sampont használom (a Garnier Fructis sampnját használom)

Szóval, én még mindig azt mondom, hogy beszélj egy bőrgyógyásszal, neki egy kicsit nagyobb gyakorlata van a haj/fejbőr állapotának megitélésében, mint nekünk, itt, a GyK-n.

2022. ápr. 13. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!