Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha a Raszta vallás akarom...

Ha a Raszta vallás akarom követni, akkor kötelező a raszta haj?

Figyelt kérdés

Ha nem lenne raszta hajam, akkor az emberek nem gondolnák azt, hogy raszta vagyok és ez a baj :(

+ tanácstalan vagyok, hogy növesszem e meg a hajam majd rasztázzam e be?:|

2010. szept. 13. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
42%
olyan nincs h raszta vallás
2010. szept. 13. 20:50
 2/5 anonim ***** válasza:

A rasztát nem csak a reggae kultúrában viselik. nem kötelező magad besorolni csak azért mert a hajad olyan lesz.

Ha most rövid hajad van és ódzkodsz a hosszú rasztától mert sok munka lesz vele. azt mondom ne parázz. nagyon nem is kell foglalkozni vele csak waxolni néha meg visszahorgolni a kiálló szálakat de ez velejár.

Divatos és nem tömeghaj. ha le bírnám tenni a hajvasalót és a tépett hajon túl tudnék tenni 100 h rasztám lenne még pedig olyan h oldalt felnyírva mondjuk 3mm-re de közben hát középig érne.

18/F

2010. szept. 13. 21:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne? Ha arra gondolsz, így is használják, nem csak a rasztafariánus vagy a rasztafári kifejezést.

Egyébként a hajat nem rasztának hanem dreadlocknak nevezik. :) És a kérdésre válaszolva igen, szerintem a haj is hozzá tartozik a dologhoz.

2010. szept. 13. 21:39
 4/5 anonim válasza:

Mindenek előtt egy kérdés: azért akarsz raszta vallású lenni, hogy az emberek ezt tudják rólad? Mert ha igen, az nagyon felszínes dolog, és nem értem, hogy miért jó.

Amúgy, ha követni akarod a vallást, ahhoz nem kell rasztahaj, azaz dreadlock. Ha egy fekete-fehér példát akarsz látni, ez olyan, mint a feszület. A legtöbb katolikus hord a nyakláncán, vagy az autója visszapillantóján keresztet, de ez ugye nem elengedhetetlen a vallásgyakorláshoz, még inkább a hithez.

Rasztafarianizmusnak, mint más vallásnak is, vannak külsőségei és ceremóniái, de nem hiszem, hogy egy európai identitású ember 100%-san magáévá tudná tenni, ezért én személy szerint azt ajánlom, hogy olvass ennek utána, mert van némi irodalma, és ha találsz benne olyan dolgokat, amik egyetemesek, amiket magadhoz tudsz idomítani, hát az csak gazdagítani fog. Mondom ezt a saját példám alapján.

Nekem amúgy dreadlockom van és ajánlom is, ha nem vagy türelmetlen és tudsz rá időt és energiát is áldozni.

2010. dec. 7. 19:03
 5/5 truthboy válasza:
Nem feltétlen kell annak lenned..még énsem sináltattam meg csak van 1 tincsem.! de nemkell rasztahaj hogy rastafari vallású legyél.! ezt el lehet dönteni
2012. jan. 16. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!