Mivel tudom sárgább szőkévé varázsolni a túl szürke hamvas szőke festett hajamat?
Köszönöm szépen a tanácsot!
A kamillától zöldes lehet? Azt nem szeretném, inkább homokszín felé szeretnék elmozdulni.
Köszönöm szépen a tanácsokat! Leírom, hogyan oldottam meg, hátha másnak hasznos lesz még.
Végül nem mertem semmilyen színezőt venni, mert nem tudom, milyen pigmentek vannak benne. Pl a Joannás gyöngyszőke elvileg lila színű, szóval gondolom, kicsit olyan mint egy lila sampon, és pont nem az kéne nekem...
Próbáltam kitalálni, milyen szín hiányzik, hogy a kicsit zöldes, hideg fényű őszből nem sárgás, inkább homok/mandulaszőke legyen. Sárga helyett piros pigmentek kellenek ehhez. Neten találtam azt, hogy nagyon egyszerűen lehet egy kis vöröses fényt adni a hajnak természetes anyagokkal. Ilyenek a hibiszkusz tea, cékla és amiből rengeteg van itthon: pirospaprika :D
Szóval óvatosan kísérleteztem egy kis fűszerpaprikával, és az eredmény gyönyörű lett! Egyáltalán nem vörös, nem is sárga, hanem szép szőke lett. Elvileg egy mosással ki is jön, úgyhogy nem tartós. Nekem ez pont jó, mert így könnyen variálható. A cékla elvileg erősebb és hidegebb fényű, a hibiszkusz pedig ami itthon kapható, szerintem nem lenne elég egy jó főzethez.
Sziasztok!
Ha valaki rákeresne még erre a problémára
Az én szőkített hajam az egyik alkalommal mikor kicsit sötétebb tónust akartam a hidrogénezett rész szinte fehérre sikeredett (előtte volt ombre festésem gondolom azért)
Szóval ezt a fehér/ezüst színt akartam egy kicsit természetesebbé tenni. Hasonló legyen mint a hajtövem ami Garnier 9.1el lett festve (a lenövésem sötét barna)
A lényeg h kipróbáltam amit találtam a neten. És bejött!!!
Lefőztem egy adag kávét. Mikor már langyosra hült azzal mostam meg a hajamat (csak ott ahol a szürke rész volt, ez kb a fülem vonalától a hajvégekig)
picit vártam kb 2 perc, majd leöblítettem, balzsamoztam.
Tökéletesen azt a színt kaptam mint a hajtövem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!