Hagymalé és törökkávé együtt, segíthet az elvékonyodó, ritkuló hajkoronán?
Hormonális eredetű ritkulást, kopaszodást csak gyógyszeresen lehet kezelni, megállítani, ha pedig az sem sikerül akkor hajbeültetéssel, ha ér annyit neked ez az egész.
Én 21 éves koromtól sok mindent megpróbáltam, bele is törődtem hogy úgyis oda a hajam, valamennyi van még és takarható pedig már 30 leszek, de kitudja a jövőben hogy alakul.
Próbáltam az alpecint, de nem jött be, sőt, csak még durvábban zsírosodott tőle a hajam. A kávét csak azért adnám hozzá, mert állítólag valamennyire csökkenti a hagyma szagot, meg ártani sem árt.
Amúgy meg most nézem húgom képeit, aki 8 évvel fiatalabb tőlem, és már most 22 évesen legalább annyira látszik neki a hajvonala, ha nem még jobban. Pedig erős feketére festette a haját, mégis mintha nagyon ritkás lenne neki, csak ugye nagyon hosszú haja van, és ritkán hordja úgy, hogy látszódjon. Ahhogy képest nem csoda, hogy az én rövidre nyírt hajam között látszik a fejbőr, főleg ha zsíros, vagy vizes.
Mindenesetre az smp (scalp micropigmentation) mellett döntenék, ha egyszer odakerülne, hogy valamit lépni kellene, ahogy látom tökéletes megoldás olyanok számára, akik nem veszítik el teljesen a hajukat. És a legjobb benne, hogy ha le is vágnám nagyon rövidre a hajam, akkor is jól mutat, ha tiszta víz, akkor is tökéletes, akkor fejti ki előnyét legjobban, tehát jó tudni, hogy létezik ilyen. A vékony, ritkás hajnak kölcsönöz hosszabb távon (átlag 5 év) egy természetes, sűrű, és dúsabb megjelenést. Meg lehet olyan színt választani, gondolom a szürke sötétebb árnyalata közül, ami kiválóan alkalmazkodik őszült hajhoz is. Persze ez sem olcsó, de hajbeültetést nem válallnék be amúgy sem. Meg úgy tudom, az vékony hajszálúaknak amúgy sem egy jó opció.
Majd elkezdem rizslével mosni. :D Ettől nem várok javulást, de van, aki ezzel mossa, és semmi sampon, ezt nem is értem. Ha nekem ez bejönne, hogy lemossa azt a zsírt, akkor nem lenne kérdés, hogy mivel mosnék hajat ezentúl.
Viccet félretéve, nem hinném, hogy a sampon okozza, előbb lesz ez fogprobléma, mert genetikámból adódóan, azzal mindig is gondjaim voltak, rengeteg kezelésen vagyok már túl. Szinte nincs olyan fogam, ami ne lett volna legalább egyszer javítva, állandóan fájdogálnak, érzékenyek, meg most van egy, amit illene már kivetetni. Ez lenne a 3. fogam, ami kivételre kerülne, de kb. 10 év múlva azt jósolta a fogorvosom, hogy le kellene csiszolni az egészet, és koronát ráhúzni. Szóval igen, ez lehetségesebb, mint más. De itt az a helyzet, hogy benne vagyok abban a korban, amikor már nem meglepő az ilyen mértékű hajvesztés, főleg úgy, hogy alapjáraton vékony szálú hajam volt mindig. Soha nem lehetett rendesen formázni, ha meg kis szél vagy eső érte, akkor egyből ocsmányul nézett ki, míg másoké valamiért egyben maradt mindig. Akkor tizen meg húszévesen nem izgatott a téma, valamiért most kezdett el látványosabb lenni a fejbőröm, és most értelemszerűen izgat, mert soha nem preferáltam a kopasz stílust magamon, vagy a nagyon rövidre vágottat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!