Kozmetikus arctisztítása mennyi idő után lesz hatásos?
Párszor voltam, de max egy hét után mindig ugyanolyna rossz lett az arcom állapota, mint előtte (sőt, legutóbb 1 napig se voltam pattanás mentes)
Ez mindig így marad? Vagy ha hozzászokik az arcom, akkor kitart a pattanástalanság mondjuk 1 hónapig?
De most ez vicc? :D A közmetikus arctisztítás nem arra vna hogy ha eleget jársz majd tiszta lesz...az ilyen eseti tisztítás, de ha otthon utána nincs bőrápolási rutinod akkor ablakon kidobott pénz és idő...
Tudatos bőrápolás elemeit be kell emelni a mindennapokba ha eredményt szeretnél, először is este, minden este egy rendes gyengéd lemosóval tisztíts arcot (nem szappannal, rendes lemosóval). Ezután miteszerekre kifejezetten ajánlott egy szalicilsavas szérum, a pattanások miatt esetlen egy nianciamid szérum és...ha már sikerült az alapokat tartani akkor lassan termékenként bevezetni ezeket. Az alap: Tisztítás hidratálás és fényvédő reggel, minden reggel, igen, télen is!
Ha sikerül stabilan tartani az alapot, utána a tisztítás utánra bevezethetőek a szérumok, illetve a pattanásokon még egy retinol lesz ami sokat segít, de ezt meg aztán pláne ésszel lehet bevezetni...először heti 2 alkalom aztn szépen emelni ha nem esik le tőle az arcod...
Amúgy sajnos nem múlik el 18-20 évesen :D 28 vagyok, most sikerült elmulasztanom közepes tretinoinnal...A miteszerek is hajlamok igazából, karbantartani lehet...lehet nyomkodtatni de alapvetően szalicilsav és pár hét türelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!