Ilyen esetben felesleges kimosni?
Általában mindig mosott hajjal megyek a fodrászhoz, főleg mivel nincs mosás, csakis vágás. Most viszont olyan fodrászatba a megyek (másodszorra), ahol van mosás vágás előtt. Emlékszem még arra, hogy kimostam aznap reggel mikor mentem, de a fodrász ugyancsak kimosta (benne van a hajkezelésben), így teljesen feleslegesnek éreztem. Szombaton volt kimosva, kicsit cikinek érzem így menni, de tudom, hogy ki fogja mosni, holnap reggel 10-re megyek, hirtelen jött a foglalás, különben már kimostam volna ma reggel vagy délután.
Kérdésem: Mennyire nem illő így menni? Ciki, ha kissé zsíros?
Ne haragudj de olyan fura a szóhasználatod, nálunk a ruhát mossuk ki, a hajunkat pedig megmossuk. Aztán lehet az ország más részein kimossák a hajukat.
Én egyébként soha nem megmosott hajjal megyek fodrászhoz, ahogy nem vágok belőle otthon. Az a dolga hogy megcsinálja. Nem vagy ettől igénytelen. Azért mész hogy megcsinálja. Van aki heti 2x mosatni -beszárittatni megy.
#4 Ezt még sosem mondták nekem, de semmi baj, dehogy haragszom meg érte. 😁 Nem anyaországi vagyok + siettem, talán emiatt.
Én amiatt mosom meg, mert nem minden szalonban teszik, viszont beállítják vágás után, kapok szép hullámokat stb, de ugye zsíros haj esetén az nem túl esztétikus látvány, így mindenképpen mosott hajjal megyek ezekbe a szalonokba.
#4 északkeleten mondják ezt, hogy "kimosni" a hajat, Borsodban és Szabolcsban. Nekem is fura, de sok ismerősöm származik onnan, így gyakran hallom. Eleinte mindig nevettem, hogy parókájuk van, amit betesznek a mosógépbe, vagy hogy? De nem, ott így mondják.
Kérdező, a fodrász arra is való, hogy megmossa a hajadat. Kár ezen idegeskedni, ez a dolga. Hidd el, még csak fura sem lesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!