Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Sotret a pattanások ellen....

Sotret a pattanások ellen. Csak tippeket, tapasztalatokat osztanék meg. Te hogy bírtad?

Figyelt kérdés

Először is, ha vki hasonló cípőben jár és szedi, az írja le az ő tapasztalatait is.

Én lassan 2 hónapja hagytam abba (8 hónapig szedtem), és maximálisan meg vagyok elégedve. Olvastam itt (de hál' Istennek csak sokkal később, minthogy elkezdtem volna szedni) h milyen borzalmas mellékhatások voltak(persze olvastam őket a tájékoztatóban), mennyire szenvedtek tőle. Szerencsémre nálam csak a jól ismert szárazság jelentkezett (de télleg szinte már minden vigyornál repedt az ajkam). Osztálytársaim szerencséra teljesen elfogadták (már ha lehet ilyet mondani, szerencsére eléggé 'családias' az osztályunk). Érdekességképpen még elmondom, h még az öngyilkosságra való hajlam is szerepelt a tájékoztatóban.

Tehát személyes tapasztalatok:

*Mindennemű szárazság-->szem(szaruhártya)szárazság-->állandó álmosság (kérdeztem orvostól h aluszékonyságot okozhat-e, mondtá h ááá dehogy, szóval már cska ilyen személyes következtetés, csak közvetett mellékhatás.

*Májfunkciónak odabasz, leterhelei nagyon a májat. Havonta jártam vérvételre, ittam egy sört (ennyit össz vissz) 1 hónap alatt és 4 egységet dobott az értéken. A kúra végére 36-nál járt a GGT értéke (25 az én esetemben a határ, állandóan azzal nyaggatott az orvos h de én pedig állandóan iszok, de mondom nem csezzeg). Na 1 hónappal a kúra befejezése után az említett 36os érték 21-re ment le, úgy h volt 1 születésnap ünnepelve haverokkal.

*50-es faktorú krémet nem hülyeségből írják. Volt h kimentem kb 3 percre a napra, visszajöttem, rákvörös volt a pofám.

Ha vmi eszembe jutna, még leírom, de toljátok ide ti is a véleményeteket.

2010. szept. 10. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Másfél éve szedem, még van belőle fél év. Mindenem tökéletes amivel eddig bajom volt. Gyönyörű a bőröm és a hajam. CSak sajnos semmi sincs ingyen. Állandó szárazság mindenhol. Ha kicsit erősebben megvakartam a bőröm, rögtön vérzett, tehát a bőrelvékonyodás tökélesen megvalósult. Gyanta epilátor erről szó sem lehet, de még a borotva is necces.

Én is annak örülök, hogy a mellékhatásokat utólag olvastam el, és olyanokkal akik márrégen szedték csak később találkoztam, és beszéltem.

NEm is értem, hogy hogy hagyhattam magam rábeszélni hogy szedje, és hogy az orvosom hogy vehetett rá. Ez egy irgalmatlan nagy hormon lórúgás, bele sem merek gondolni, hogy mit csinált velem odabenn. Egyik ismerősöm ( aki szedett ilyet, és egy sotret fórumon ismerkedtünk meg ) a mája oda van. Tönkrevágta ez a sza r az értékeit. A pattanások visszajöttek, brutálisabb mértékben. Másik ismerősöm értékei rendben vannak, de két év múlva a hatalmas pattanások visszajöttek arcán és plusszba a hátán :S

Harmadik ismerős: problémái vannak a teherbeeséssel, és a sotret erősen játszik benne. Egy szó mint száz , hatalmas ára van a szépségnek :(:( Én mindenkit csak lebeszélek :(

PErsze, ha mindenkinek ilyen mellékhatásokat produkálna, nyilván nem engednék forgalmazni, de ez a 3 ember azért soknak tűnik. És a három embernek is vannak ismerősik, akinek szintén vannak problémái.

2010. szept. 10. 16:43
 2/8 Leila3 ***** válasza:
Én fél éven keresztül szedtem a Sotretet. Nekem nem volt vele semmi problémám,az arcom nagyon csúnya volt előtte,de ez rendbehozta nekem teljesen,előtte semmi mást nem hatott ennyire. A vérvételen semmi eltérőt nem mutatott,ezért is szedhettem.A szám körül néha kiszáradt,de használtam Labellot,és kész,nem volt vészes,én örülök hogy végre találtam egy ilyen gyógyszert.És minden gyógyszernek leírnak mindent mellékhatásként,nem kell vele törödni.
2010. szept. 10. 19:49
 3/8 anonim ***** válasza:

B**átok meg, hát ha rosszak a májfunkciói és ilyen problémái vannak akkor minek az jó égnek szedték az idióták...

Amit olvasok, hogy rosszak a leletei azoknál nem hatott!!

Én most is szedem és nekem volt annyi eszem, hogy előtte megnézettem a dolgaimat...

14éves vagyok és nem mondom, hogy hipsz-hopsz rendbe jövök, de már javulgatok és nekem is csak a szám szárad....

Remélem tökéletes lesz az arcom!! :)

2011. jan. 30. 14:30
 4/8 anonim válasza:

Én 6 hónapig szedtem. Nagy dózisban.

Amit először észrevettem, hogy nagyon száraz a bőröm... Az ajkam főleg, meg az orrnyálkahártyám... Első 3 hónapban állandóan televolt alvadt vérrel az orrom, borzasztó volt... Számra Neutrogena szőlőzsírt használtam, az jó volt, a labello nem elég. Egyszer elkövettem azt a hibát, hogy nem kentem be alaposan a szám és a szélénél kirepedt, mit ne mondjak, NAGYON nehezen sikerült csak eltüntetni a sebet, nagyon kellemetlen volt...

A bőröm hártyavékony volt. Ha a macska egy kicsit megkaparta már vérzett, meg ha én, akkor is.

Egyszer benéztem piával, nem tudatosult bennem, hogy gyógyszerezve vagyok, és ráittam. Nem túl sokat, de az bőven elég volt hozzá, hogy majdnem a kórházban kössek ki, úgyhogy NAGYON VIGYÁZZATOK vele!

Voltam síelni, ott amúgyis le szokott égni az arcom, de ezzel még jobban. A másik, meg hogy az abbahagyás után 2 héttel kimentem a kertbe dolgozni és az alkarom durván leégett :)

Most már három hete hagytam abba, sajnos kezd visszatérni a zsírosodás, a hajamon is(alapból 3x mostam hajat hetente, mikor szedtem, elég volt heti egyszer, most megint muszáj 2x), az arcom is zsírosodik(hálaistennek nem pattanásosodik, csak zsírosodik enyhén).

Nagyon remélem hogy nem jönnek vissza a pattanások, mert nagyon szépen levitt mindent, én mégegyszer ezt a kúrát nem akarom végigszenvedni...

2011. ápr. 8. 18:59
 5/8 anonim ***** válasza:

"NEm is értem, hogy hogy hagyhattam magam rábeszélni hogy szedje, és hogy az orvosom hogy vehetett rá. Ez egy irgalmatlan nagy hormon lórúgás, bele sem merek gondolni, hogy mit csinált velem odabenn."

Kedves első válaszoló, ez nem hormonkészítmény, hanem retinoid származék, gyakorlatilag erősen túladagolt A-vitamin. De ettől persze még nem kevésbé veszélytelen, viszont súlyos pattanásokra sokszor az egyedüli szer, ami hat. Sokan tükörbe nézve jóval depressziósabbak lesznek, mint a gyógyszer bármely mellékhatásától... mérlegelni kell, odafigyelni, és abbahagyni, ha valakinek nem jó, a szervezetből 1-2 hónap alatt ürül ki (zsíroldékony, ezért zsírban, így pl. a májban tárolódik).

A bőrgyógyászom azt mondta, hogy a betegeinél az eddigi egyetlen mellékhatás a bőr- és szájszárazság volt, az viszont mindenkinél, és sok éve írja fel.

2011. ápr. 18. 10:08
 6/8 Xebay válasza:
AZt aK+++va élet félévig nem piálhatok hogy fogom kibirni? CSak vicc xd bulin néha szoktam ini durváb piát de am motthon csak sör xd.AM nekem ez a gyógyszer 2 hét allat tisztitott most is alig van rajtam patti. De am a szájszárasság neekm nem nagyon volt jelen
2011. aug. 8. 17:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Négy hónapja szedem nem túl nagy dózisban, gyakorlatilag már alig szárad a szám, valahogy megszokta a szervezetem, a zsíros bőr pedig a múlté, egy patim sincs. Csak vissza ne jöjjenek, ha vége lesz...

Az én laborleleteimmel eddig semmi gond nem volt, pedig alkalmanként sört és bort is iszok, igaz csak esténként egy kicsit, nem "bulizás szinten".

2011. aug. 8. 18:48
 8/8 jennahamilton válasza:
2 és fél hónapja szedem, nekem a bőrgyógyászom alapból felírt egy szuper zsíros krémet amit a gyógyzsertárban csinálnak hogy megelőzzem a száj szárazságot, egyszerűen annnyit szendvedtem már az arcom miatt és nem tudom kivárni mikor lesz végre tökéletes az arcom. de akkor mindenkinek hatásos volt?:)
2013. márc. 31. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!