Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hol találok (olcson) olyan...

Hol találok (olcson) olyan arckezelő szereket (inkább csak börradiírt) ami Nagyon! érzékeny börüek is használhatnak?

Figyelt kérdés
A böröm nagyon pattanásos, de ekcémás is vagyok... menjek gyógyszertárba és ott kérdezzem meg, hogy mit tudnak adni?
2008. dec. 13. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:

A pattanasokat eloszor is kozmetikusnal kezeltesd, menjel el, es kerjel arctisztitast. Havonta, 6 hetente arctisztitasra menjel el, es a fuszeres eteleket, szalami es tarsait, valamint a csokoladet hagyd el, es akkor tisztabb lesz a borod.

Utana kerjel tanacsot a kozmetikustol es a borgyogyasztol. Eloszor tisztitani kell a borodet, es utana kremeket, es borradirt hasznalni!!!

Nem vagyok kozmetikus, de nekem is voltak pattijaim meg tinedzser koromban, es hala hogy elmentem, es azota is jarok kozmetikushoz. Egy nagyon alapos arckezelesre van eloszor szukseged!!!

2008. dec. 13. 21:47
 2/8 A kérdező kommentje:
nem megyek kozmetikushoz mert mint írtan NAGYON érzékeny a bőrőm, és ott minden szarral bekenik...
2008. dec. 13. 22:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia! próbáld meg a Clinique pattanásos bőrre való termékeit, hippoallergének, és 100%ig illatanyagmentesek. esetleg keress fel egy bőrgyógyász-kozmetológust, és kérd ki a véleményét, milyen arcápoló készítményeket ajánl a te bőrödre. egyébként nagyon szerencsétlen bőrtípussal vagy "megáldva":( kamaszkoromban nekem is ilyen volt, viszketett, húzódott hámlott, de közbe tele volt randa, gyulladt pattanásokkal. szerencsére az idő és a fogamzásgátló tabletta nagyon sokat segített rajta (23 vagyok most)
2008. dec. 13. 23:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is csak egyszer voltam 14évesen kozmetikusnál,azóta se többet,mert nekem is érzékeny a bőröm,mindemellett iszonyú zsíros,de hámlik foltokban,szóval kezelhetetlen minden téren.Nagyjából érzem,hogy néha mivel kell bekennem,ezt ki lehet tapasztalni.Élesztős pakolások jók a nagy patikra,a méz a hámlásra,Normaderm krém esténként,de ez változó,mert van ,amikor valamelyik jobban kihozza pl.a hámlásomat.Clean&Clear bőrradírt használok,azt minden nap,de néha elege van belőle a bőrömnek,és még jobban hámlik.Ja,de közben tocsog a zsírtól,szóval nekem orvos se tud megoldást ajánlani.

Mindenesetre az ekcémával ne kísérletezz,mert a kencékből azokra a részekre is kerülne,és lehet,hogy nagyobb lenne a probléma.

Ha módodban áll,bőrgyógyászhoz menj el,mert maradandó sebek maradhatnak az arcodon,magától nagyon ritkán múlik el bármilyen bőrhiba.

2008. dec. 13. 23:33
 5/8 A kérdező kommentje:
a Clinique kózül melyiket használjam?
2008. dec. 14. 08:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Menj be vagy egy Clinique boltba, vagy egy Douglas parfümériába (ott lehet még kapni) és kérdezd meg az eladót, mit ajánl a te bőrödre. Sajna nem olcsó termékek, de ha nem akarod mindenféle irritáló kemikáliával kenni az arcod, akkor áldoznod kell rá.

Én a helyedbe nem használnék soha többet clean & clear cuccokat. nekem konkrétan majd' lerohasztotta (már bocs a kifejezésért) a bőrömet, kihozta az ekcémát is, még nedvedzett is a bőröm tőle.

2008. dec. 14. 11:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Először is: ha nagyon-nagyon érzékeny a bőröd, akkor NE használj radírt!! Az arcradíroknak az a lényege, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítják. A bennük levő szemcsék lehetnek durvák és kevésbé durvák, de egy érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőr ezt egyszerűen nem bírja. Egyetlen jó termék van, ami kiváló pattanásos bőrre akkor is, ha ekcémás vagy: Avene- Cleanance szappanmentes arctisztító gél. Ugyanúgy kell használni, mint egy hagyományos arctisztítót. Nem szárító, hanem faggyútermelést szabályozó, emiatt az ekcémás terület sem fog húzódni a tisztítás után, ami valószínűleg problémát jelent neked. Ez az egyetlen, amit kifejezetten ennyire problémás, de érzékeny bőrre fejlesztettek ki. Sok sikert!:)
2008. dec. 14. 20:25
 8/8 A kérdező kommentje:
utolsónak: nagyon szépen köszönöm:) hol és mennyiért szerzek be 1 ilyet?
2008. dec. 15. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!