Mi a legjobb módszer a korpás haj megszűntetésére?
Teafa olajjal bekenni, rajta hagyni vagy 10 percet, lemosni
Szükség esetén ismételni
Nekem ez jött be, a különféle drága samponok nem használtak.
Ki kell deríteni a korpa okát. Sok esetben egy gombafajta elszaporodása okozza, azt meg lehet kezelni helyileg (ketakonazolos samponnal, mint pl a Nizoral), makacsabb esetben szájon át adott, un.szisztémás antimikotimukkal.
Talán az is elég, ha ki_úrod a tollpárnát és műszálas párnahuzatokat
Bőrgyógyász tud ebben segíteni. ;-)
Addig meg heti 2 mosást javasolnék, és körömmel nem szabad kapargatni a fejbőrt.
Nekem a vichy dercos samponja valt be, de en voltam borgyogyasznal is, szaraz korpara (es fejborre) ezt ajanlotta.
Mindenfelevel probalkoztam, teafa nekem csak pont, hogy rontott a helyzeten, mert tovabb szaritotta az egyebkent is csontszaraz, sebes-korpas fejboromet.
Ez a sampon nem olcso, de en kb 2 flakonnal hasznaltam el es azota se kellett vennem, ez volt 1 eve.
A műszálas huzatot még értem, de hogy a tollpárnával mi a baj?
Évek óta tollpárnát használok, viszont néhány hónapja bármit csinálok nem tudom megszüntetni a korpát a fejemen.
Komolyan ez is befolyásolhatja a fejbőröm állapotát?
A szódabikarbónával tényleg nagyon kell vigyázni max 1-2 havonta használd, de inkább egyáltalán ne. Hosszútávon többet árt, mint használ..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!