Zöld teás bőrápolásról valakinek tapasztalat?
Igen, natúr zöldtea filter vagy maga a tea, természetesen ízesítetlenül. Kíváncsi vagyok, másnak is bevált-e, illetve mik a tapasztalatok hosszabb távon.
46 éves vagyok és bár egyenlőre szerencsére nem nagyon látszik a kor a bőrömön, de ez a tea nagyon durva... Már kb függő lettem, nem szeretek úgy elindulni itthonról, hogy nem mosom meg vele az arcomat. Pár pillanat alatt üdévé és tükör simává változtatja, mondjuk ráncaim még amugy sincsenek, de a fáradtság néha látszik munkanapok után :D Na, ez eltünteti. A szemem alatt mindig kicsit duzzadt "karikás" volt, azt is elintézte a zöld tea. Hetente 1-2 szer az egész testemen használom, a kezemen arcon, nyakon, dekoltázson naponta. Plusz a szokásos arckrémem, pár hete mosakszom zöldteával, de látható a változás. És jó érzés is, frissíti a bőrt.
Zöldteám ha nincs, rooibost használok ugyanígy, az is hasonloan szupi!
Mit árthat az ízesítetlen, natúr tea a bőrömnek? Gyógynövény teák is vannak, amik nagyon jók a bőrre, csak amiből nincs fiteres változat, azzal több a macera, ezért nem használom. Vigyázok a bőrömre, nagyon is, de azért kísérletező tipus vagyok :D
Másik mániám, az olajok, pl ricinusolaj, szintén csodás hatással van a bőrre is.
A ricinus olaj szempillára szemöldökre hajra csodás, de bőrre komedogén, egyre jobb 🤣 amugy meg tonik, szérumok, krémek, fényvédö, lemosó való a bőrre, én még bőrre való teáról életemben nem halottam.
Az még mindig a konyhába való, ha anyira hidratáló olajat akarsz használni szkvalén olaj hidratáló krémbe csepegtetve, mivel az olaj felkenve magába már utána nem rétegezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!