Hány éves kortól ajánlott a C-vitamin szérum használata?
Szerintem még ráérsz vele, de őszinte leszek, én is imádtam kísérletezni 18 évesen 😃
Arra figyelj, hogy megfelelő legyen a rutin, különben valóban árt.
Legalábbis nekem ártott, iszonyat sok pattanásom lett, ami az én koromban már annyira nem jellemző (27)
Esetleg azt megpróbálhatod hogy első körben belülről próbálod magad táplálni c vitaminnal, bőrmegújító vitaminokkal, addig kutakodj hogy érdemes használni a szérumot.
Nekem azt mondta a kozmetikus, hogy legyen retinol is, szépen lassan építsem be a rutinba, egyik reggel, másik este, de így is nagyon tönkre vágtam a bőröm és hetek voltak mire kitisztult 🙄
Nincs olyan, hogy túl korán. Prevenció van (ezt hívják smart aging-nek a te korodban). A bőrkárosodást nyílván könnyebb megelőzni, mint korrigálni és azt bizony időben el kell kezdeni (kora huszas években).
Ha már van egy alap rutinod: mindennapi lemosás, hidratálás, fényvedelem (illetve nem szolizol, nem dohányzol stb). Már akkor nagyon sokat tettél a bőrödért.
De ha pórusok zavarnak, akkor próbálkozhatsz: niacinamide szérummal, BHA hámlasztóval, agyag maszkkal. Mondjuk én nem revox-ot vennék, azért annál vannak jobb megoldások is.
De nyugtasson a tudat, hogy azoknak a tiniknek, akiknek tökéletes, matt, pattanásmentes arcuk van, azoknak hamarabb öregszik majd a bőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!