Hogyha használom a revox szalicilsavat heti 1-2x ahhoz kötelező napi szinten fényvédő az arcra?
Minden esetben kötelező a fényvédő napi szinten az arcra. Ha a szabadban tartózkodsz egész nap, vagy erős természetes fénynek vagy kitéve (ablaknál ülsz), akkor ráadásul újra is kell kenni.
Nem azért, mert az, amit a fejedre kensz, fényérzékenyebbé tesz (a szalicilsav mondjuk pont nem), hanem mert így kell normálisan bánni egy bőrrel. Ugyanolyan alap dolog, mint hidratálni és tisztítani.
ne savazz ha nem használsz fényvédőt
könnyen kialakulhatnak pigmentfoltjaid, könnyebben is ráncosodsz
a bha nem tesz fényérzékennyé, és az ha 1-2 napot kihagysz a fényvédőből sem baj, de ha az alaprutin sincs meg, (aminek része a fényvédő) akkor hova használnál még savakat?
Koszonom a valaszokat.
5: odafigyelek a mindennapi tisztításra és hidratálásra. Nagyon sok jót olvastam a szalicilsavról amit a mitesszereimre gondoltam. A mitesszereken kívül nincs probléma a bőrömmel.
Az egész testemre kenhetnék napi szinten fényvédőt hiszen a bőr nem csak az arcon öregszik, hanem az egész testen. Elfogadom a jó tanácsokat , hogy tanuljon az ember olyan dolgokat amiben nem jártas, De most valamiert mindenki,legtöbbször mondhatni erőszakosan ki van élezve erre a tudatos bőrapolásra, egyszerre 20 féle kencét kenni reggel este az arcra és ha nem ezt csinálod ráadásul nem fényvédőzöl akkor jóformán elásnak téged.🤷♀️
De nem kell 8 réteget felkenni. Ha megkérdezel bárkit, hogy mi a legalapabb bőrápolás, az a tisztítás, hidratálás és fényvédelem. De ezek nélkül nem is éri meg elkezdeni semmit.
Az alapozó fényvédelme azért nem biztos, mert azt nem egyenletesen kenjük fel. Persze aki úgy néz ki, mimt aki belefejelt a palacsintatésztába, annak egyenletes, de a legtöbben nem így sminkelünk.
A púderre spf-et nem is értem, erről most hallok először.
(Egyébként igen, testre is használok napvédőt, ami kint van a ruhából, azt bekenem.)
#9 Gondolom a kérdező az újrakenésre gondolt szerintem. Mondjuk arra meg létezik 50 faktoros púder is, bár nem tudom, hogy fog az kinézni nap végére, ha valaki lealapozza az arcát, fényvédőt használ rá (hiszen ha alá keni, halottnak a csók), majd napközben 3x átpúderezi egy fényvédős púderrel. Én is rövid úton leszoktam az alapozóról, mert az újrakenésnél szörnyen néztem ki.
De itt szeretném megjegyezni azt, hogy aki ezeken a tanácsokon háborog, annak ajánlom figyelmébe, hogy attól, hogy valamit helyesen csinálni más dolgok nélkülözése nélkül körülményes és nem praktikus, az a tanács nem hülyeség és aki azt tanácsolja, teljes mértékben lehet hozzáértő. Nem kötelező betartani, de hazudni nem fogunk azért, mert valakinek kényelmetlen jól csinálni. Nem muszáj mindent görcsösen betartani, akkor is van értelme odafigyelni, de sajnos az igazságba beletartozik az is, hogy az ember elismeri, ha ő nem mindent csinál úgy, ahogy kellene. Attól még sajnos a tények tények maradnak.
Egyébként igazat adok neked, az színezett fényvédőkkel, miegymással az a baj, hogy nagyon keveset lehet felvinni esztétikusan. A sima fényvédőből is sokan borsónyi mennyiséget kennek, holott 3x annyit kellene a gyártó által feltüntetett fényvédelemért. Ezen is szoktak emberek háborogni, hogy az rengeteg, nem tartható. Kinek mi, attól még nem fogom azt hazudni (és a gyártó sem), hogy egy ajánlottnál jóval kisebb mennyiségez használva is el lehet kerülni a leégést és hosszú távon a napkárosodásból adódó ráncokat, pigmentfoltokat. De még azt sem biztos, hogy kihagynám a sorból, hogy tűző napfényen tartózkodni ezekkel sem "elegáns" ezért hord a többség mellé szalmakalapot, baseball sapkát meg napszemüveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!