Szóval az eredeti hajam sötét barna nyár elején vörösre lett festve pár tincs ami már nagyon kezd kikopni, azon gondolkoztam hogy világos barna hajat szeretnék az nagyon roncsolná a hajam?
Hát figyelj. Hullani a festéktől nem fog. Viszont igen, könnyen meglehet, hogy roncsolja, főleg, ha nem fodrásznál csináltatod. De nem hiszem, hogy otthon ki tudod világosítani a hajad, szőkítés nélkül.
A száraz hajra meg: igyál sok vizet, táplálkozz egészségesen. Vigyázz rá nagyon, ne formázd hővel, ne dörzsöld a törölközővel, fond be, vagy kösd őssze alváshoz, és ápold. Hajvégápolóval, balzsammal, vagy pakolással. Kipróbálhatsz otthoni pakolásokat, én össze szoktam öntögetni az oliva- és a kókuszolajat, és rajtahagyom egy pár óráig, aztán megmosom. Jó még az argánolaj is rá. A keféd legyen természetes anyagból, pl fa, disznósörte. Kb 3 havonta vágj vissza egy centit, vagy amennyi eltörött.
Hali
Fu nehogy kipróbálj ilyen házi praktikákat világosításra, nem éri meg! Sosem teszünk otthon kotyvasztott dolgokat a hajunkra/arcunkra. Esetleg magában egy kis kókusz/argán olajat hajvégápolóként.
A világosítást fodrászra kell bízni, pláne úgy, ha előtte festve volt már a hajad. Én sötétbarna hajú vagyok, egyszer kipróbáltam a (már nem fog eszembe jutni a neve) de drogériában lehetett kapni ilyen hajvilágisító nem kiöblítendő kence valami Sunkiss volt talán..? Na az ilyen csak az eleve világosabb hajúaknak használ, nekem rezes színű lett a hajam hetek múlva. Tehát fodrász és ehhez jó fodrász, inkább fizesse meg az ember. Ha pl Olaplex-szel csinálja, tuti nem károsodik nagyon a hajad (:
Az amúgy száraz hajadat addig rendbe kell tenni, erre jókat írt a 2.is. Otthoni használatra is tudom javasolni az Olaplexes pakolást, ha drágálod, akkor Kallos pakolások egész jók és gazdaságosak, illetve a Cerical Crema al Latte termékek. Nekem bepuhítja a hajam.
Vannak samponban tiltólistás termékek, amiket kerülni kell. Erre ajánlom instagramon "Okosszépség" oldalát, ő ír ilyenekről és hasznos tanácsokról.
Olaj olaj olaj az nagyon kell neki! Nekem úgy issza a hajam, hogy csak na (: minden hajformázás után használok, de itt sem mindegy a termék maga.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!