Férfi mellbimbó körül melyik IPL otthoni szőrtelenítő készülék a legjobb választás? Csak körülötte szeretném megszüntetni a szőrt.
Otthoni gépekkel nincs tapasztalatom, kozmetikushoz mentem ipl-re. Bikinivonal és hónalj (én nő vagyok). Ez már tizenévvel ezelőtt volt, egy-egy kósza szőrszálat leszámítva azóta is élvezem a simaságot, szóval a kozmetikus gépe nagyon tutin működött. Nem is kellett hozzá sok alkalom (bár nem emlékszem pontosan, mennyi).
Már akkor is mondta a kozmetikus, hogy férfiak is előfordulnak a kezeltjei közt, úgyhogy szerintem ezen nem nagyon lepődnek meg.
A másik amit elmondott, hogy a gép akkor a leghatékonyabb, ha sötét a szőr (minél sötétebb, erősebb, annál jobb), a bőr viszont világos, mivel a pigmentek veszik fel a "kisülés" energiáját. Így a világos szőrűeken kevésbé hatékony az ipl, a sötét bőrűeken meg túl alacsonyra kell venni a fokozatot, különben megégeti a bőrt, de így meg a szőr ellen sem olyan hatásos. Ezért kell a kezelés alatt felfüggeszteni a napozást, szolit. Kérdés, neked milyenek a színeid, érdemes-e egyáltalán ipl-el próbálkoznod.
Egy szó mint száz, bár az otthoni gépekhez nem tudok hozzászólni, a kozmetikusokat szívből ajánlom. Az ő gépeik szerintem erősebbek is, mert ha túl erősre állítják a bőr pigmentáltságához képest, rendes égési sérülést tudnak okozni. Nem hiszem, hogy otthoni használatra árulnának ilyet, az inkább csak valami light verzió lehet.
Annyira nem értek hozzá, de ha jól tudom, az IPL és a lézer nem ugyanaz. Lézerből és IPL-ből is létezik kozmetikusoknál alkalmazott, erős teljesítményű, komolyabb gép.
Szóval ha a lézer nem használt, kipróbálhatod az IPL-t, de azt is lehet szakembernél, nemcsak otthoni szerkentyűvel.
Esetleg keress másik kozmetikust ajánlás alapján, akinél az IPL hatásos volt.
A működési elve ugyanaz. A különbség csupán annyi hogy az egyiknél egy gázkisüléses (fény) cső, a másikban pedig szilárdtest lézer állítja elő a fény impulzust.
A lézernek nagyobb a teljesítmény sürűsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!