Melyik anti androgént használjam a férfi kopaszodás megállítására?
Jelenleg Norwood 2.5 vagyok, de ez nem biztos, hogy örökké így fog maradni, ha nem csinálok semmit.
1 hónapja szedek Saballo -t (saw palmetto + tökmagolaj), viszont úgy érzem, szeretnék kipróbálni valami komolyabb, hatásosabb szert is. A topical kezeléseket úgy kell érteni, hogy alkalmaznék mellé dermarollert és mellette enném tovább a Saw Palmettót is. Orális szer esetén a saw palmettót abbahagynám.
Tudok a minoxidilről is, azonban sok utánajárás után azt látom, hogy egyrészt akik minoxidilt használnak, előbb -utóbb általában rátérnek egy anti adrogénre, viszont a minoxidilt is folytatniuk kell, mivel a hajban egy függőség alakul ki rá. Ezzel szemben sok olyan ember van, aki anti androgénnel kezdi és a következő 20 évre elfelejtheti a problémát. Ezért gondolom, hogy jobb most elkezdeni és túl lenni az anti androgénen, mint éveken keresztül várni és rettegni a lehetséges mellékhatásoktól, amik csak az emberek 2 -5% -ánál jelentkeznek, viszont komolyak.
1 év használat után elmennék egy hajbeültetésre is. A szert csak kb 20 évig használnám, utána 100% -ban a hajbeültetésekre hagyatkoznék.
Másik kérdés, hogy ezek a szerek/kezelések elérhetőek Magyarországon?
Én kipróbáltam a Dutasteride mezoterápiát (3x, 3 hónap különbséggel), de nem állította meg a hajhullást, csak valamennyire lassította. Most kezdtem el napi 1mg Finasteridet szedni,várom a hatását (azt mondják, minimum 3 hónapot kell várni az eredményre a haj ciklikus növekedése miatt).
Valószínűleg a DHT-érzékenység nem az oka a hajhullásnak, hanem az egyik közbülső lépése. A fő ok a fejbőr oxigénhiánya lehet.
Nagyon ajánlom Robert English írásait, naprakész a témában és nagyon jól el tud magyarázni bonyolult biológiai összefüggéseket is. pl. ezt:
4: Sajnos az is lehet, hogy az itthoni mezoterápia fake. Az oldalak, ahol ilyet ajánlanak, elég fura broscience leírásokat tartalmaznak, ami alapból gyanús.
Viszont nálam a cél csak a továbbterjedés megállítása, hogy utána egy transzplantációval visszatérjek az eredeti hajvonalhoz.
4-es vagyok. Biztosan Dutasteridet kaptam, orvos adta be. De nem volt túl sok hatása (valószínűleg nem volt elég ideje kifejteni a hatását, mert a vérkeringés hamar elvitte a fejbőrből).
Index fórumok között van egy HairGain Forum
ott még rengeteg hasznos infót lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!