Miért van az, hogy általában a fehér bőrt nem tartjuk vonzónak?
Én annak tartom, és sokan mások is.
A jelenlegi divat miatt amúgy szerintem, a média is nyomja. (Szerintem az is közrejátszhat, hogy Amerikában egyre nagyobb teret kapnak a feketék, több szép néger híresség is van, az emberek hozzájuk is szeretnének hasonlítani. A világ nagy része pedig az amerikai divatot másolja.)
Alapja lehet amúgy az, hogy a betegek általában sápadtak, és akinek manapság van sok pénze, az jár napozni Hawaira, aki dolgozik a pénzért, az meg irodában ül. Tehát, ha le vagy barnulva, gazdag vagy és nincs semmi dolgod. Persze ezek valójában nem igazak, szerintem például a fehér bőr a tisztaság és a fiatalság jelképe, mint a babáknak, biztos olyan puha is. Az öregeknek van sötét, ráncos bőrük. De ez sem igaz, csak ugyanolyan intuíció, mint a többi.
Ezt én is észre vettem már hogy mindenki megszól azért mert fehér a bőröm. Állandóan azt kapom meg "jo fehér vagy" "nem napozol/szolizol" stb. Eleve az alap bőrszínem feher, kék a szemem és szőke a hajam, borzasztóan néznék ki barna bőrrel.
Nekem személy szerint nem tetszik az agyon barnított bőr, és ezzel sokan így vannak szerintem.
Nekem is nagyon fehér a bőröm, de eddig kizárólag más nők szóltak meg emiatt. “Miért nem napozol, miért nem szolizol?” Azért mert egészségtelen, az én bőrtípusommal kifejezetten nem ajánlott.
A férfiakat nem érdekli szerintem, legalábbis ez alapján még sosem ért negatív megkülönböztetés a részükről.
Valahogy nem kelti egészséges ember látszatát. Van azonban különbség a "nyáron pincében napoztam" fehérség és mondjuk a vérszegénység között is. De ugyanez a kinézetbeli véglet a szikkadt kutyagumira hasonlító szoláriumszökevény is.
Aki betegség, bőrérzékenység miatt nem merészkedik napra, az nyilván bántásként éli meg a fehér bőrére kapott kritikát de magyarázkodni most senki nem fog mindig mindenkinek. Rosszmájú feltételezéseket ilyenkor meg csábítóbb gyártani.
Én úgy vagyok vele, egy kis szín és D vitamin jó annak, aki egészségénél fogva megengedheti, hogy lebarnuljon. Amúgy meg mindenkinek maga dolga a saját dolga csak mondom, azok a fránya feltételezések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!