Miért nem működik a körömvágó olló?
Figyelt kérdés
Többféle körömvágó ollóm van, de csak a bal kezemen működik a jobb kezemen lévő körmöt nem tudom vele rendesen levágni. Olyan mintha összegyűrné és nem is vágja le olyan szépen mint a bal kezemen. Ez mitől van?2021. jún. 17. 13:24
2/5 anonim válasza:
Hát rendesen balkezes ollóval kellene ugyebár a jobb kezeden várni a körmöt. Egy rendes készletben van is jobbkezes, meg balkezes olló is.
Én úgy fogom a jobb kezes körömvágó ollót bal kézben, hogy csak a jobb oldali lyukba rakom bele az ujjam (gyűrűs) és a tenyerem közepének támasztom a másik felét.
3/5 anonim válasza:
Mert az ollók többsége jobbkezes használatra van kialakítva. Amikor a bal kezedbe veszed, akkor az ujjaid eltolod egymástól a két pengéjét, ezért nem tud rendesen vágni.
4/5 A kérdező kommentje:
Lehet olyan ollót kapni amivel letudom normálisan vágni a bal ujjamon lévő körmöket is rendesen?
2021. jún. 17. 18:13
5/5 anonim válasza:
Egy jó olló mindkét kézben működik.
Én pl balkezes vagyok, körmösként dolgozom, az összes ollóm jobbkezes, mégis működnek bal kézben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!