Az alábbi módszerek jók lehetnek ZSÍROS korpa ellen?
(azt szögezzük le hogy nem szeretném leborotválni a hajam!)
A citrom, a kókuszolaj, almaecet, olivaolaj, só,
Ha van még házi módszeretek azt írjátok le de ezzek a módszerek beválhatnak? Régebben volt e mellett száraz korpám azt sikerülz kinyírnom a szódabikarbonával de a zsírosat nem.
Az arra való sampon nem jó? Én ezt használom most zsíros korpára és beválik:
De vannak más samponok is zsíros korpára.
2x mosom meg vele a hajam és kis időt rajta hagyom a sampont.
Zsíros, okozhatja akár gomba is, szóval az olajokat egyértelműen kizárnám, erősíthetik a problémát.
A kénnek +1 pont. Lehet kapni kénszappant, azzal is meg lehet mosni. Viszont, ha orvos írja fel a sampont, az még jobb, mert ő ránézhet a fejbőrödre is, és megmondja mitől van a zsíros korpád és direkt arra tud jó megoldást.
Sót és citromot biztos nem tennék a fejbőrömre, hú az mennyire csíphet már, ha ott seb van. Márpedig az ember vakargatja a zsíros korpát, az néha viszket. Ráadásul a só lehet, hogy valamennyire szárít, de ez a problémát nem oldja meg biztosan.
Almaecet: Az almaecet jó hajra, mint utóápoló. Jólfésülhetővé, lággyá teszi a hajat. A fejbőrt is fertőtleníti gondolom, mert ugye ecet, de csíp, ha vakarás nyomát találja. Ez tuti, mert én is használtam. Viszont teljes megoldásként nem tudom alkalmas-e, mert én kifésülőspré helyett használom.
A szappan annyira nem jó hajápoló, a haj minősége nem olyan tőle, mint egy sampontól, de lehet tenni vele egy próbát. Szárít az is nagyon, és túlszárítani sem szabad a fejbőrt, mert generálhatja a zsírosodást.
Abból, hogy sehogy nem múlik arra tippelek, hogy ez nem egy egyszerű probléma, amit házilag a laikus seperc alatt megold. Fodrász is tud szakszerűt mondani, ha semmi vény nélkül kapható nem jön be, akkor meg sajnos ez bőrgyógyászati probléma és orvoshoz kell menni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!