Milyen módszerek a legjobbak zsíros/száraz korpa ellen? (lehetőleg saját tapasztalatokat írjatok)
Nos, kb fél éve (vagy több) korpás a hajam és már vezet be az őrületbe. És szeretnék már tenni ellene.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Saját tapasztalat:
Rendszeres kopaszra borotválás mellett, bőrradírral és hidratálóval kezeltem a fejbőrömet.
Két hónapig végeztem ezt a procedúrát, ennek eredményeképpen teljesen rendbejött a fejbőröm, azóta sem korpásodik. A hajam pedig visszanőtt természetesen :)
Köszönöm a választ!
De van még valakinek más módszere a hajborotváláson kivül?
Hajmosás előtt próbáld esetleg sóval masszírozni, radírozni a fejbőröd. Vizes hajon (fejbőrön) könnyebb. Ha sebes a fejbőr, akkor nagyon marja, akkor inkább szódaport keverj a samponba, vagy samponozás előtt simán ezt is masszírozd a bejbőrbe. Nekem korábban ez a 2 módszer bevált, nem egyszerre, hanem különböző alkalmakkor próbáltam. A randírozás rövid távon segít, de mivel ezek fertőtlenítenek is valamilyen formában, hosszabb távon is jó módszer. Én heti 1x mostam így hajat, mindkét módszernél.
Ha nem sebes a fejbőr, hajmosás után ecetes vízzel lehet öblíteni, 1/3, max 1/2 ecet, többi víz. Ez a teljes hajra mehet, aztán sima vízzel leöblíteni, ilyenkor a hideg víz a legjobb. Nagyon szép lesz tőle alapból a haj, és nem lesz ecetszagú. :)
Hajmosás után enyhe ecetes, langyos vízzel öblögesd, csavard 10 percig a törölközőbe, majd öblítsd le alaposan.
Használj korpásodás elleni gyógysampont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!