Milyen arcápolási rutint ajánlotok?
Csak nemrég kezdtem el olvasni a témában, eddig nem is igazán foglalkoztam a bőröm egészségével, max. ha már hámlott a szárazságtól, akkor bekentem valami erre való krémmel.
Pár napja kezdtem el esténként cleanser-t használni (talán magyarul arctisztítónak hívják, nem tudom pontosan). Ezt ugye fontos naponta megcsinálni? Utána hidratáló krémet szoktam kenni az arcomra, majd spot treatment-et azokra a helyekre, ahol pattanásaim (vagy ahhoz hasonló dolgok) vannak.
Ezek elengedhetetlenek, hogy szép legyen az arcbőröm? Illetve ezeken kívül van még szükség valami más dologra is?
16/L
Az alap rutin:
Arctisztító:napi kétszer
Hidratáló:napi kétszer
Fényvédő:reggel
Ezen kívül lehet használni Hámlasztót, szérumokat.
#1 Köszönöm a válaszod! Milyen fényvédőt ajánlasz, illetve miért fontos ezt mindennap használni?
Illetve miért kell reggel is arctisztító? (gondolom ha napi kétszer, akkor biztos a másik az reggel) Este nem tudna mitől beszennyeződni a bőröm tudtommal.
Nyáron 50 faktoros fényvédő. Azért fontos mert a napsugárzás okozza a későbbiekben a ráncosodást.
Este nyilván nem lesz olyan szinten koszos az arcod, de érdemes reggel is tiszta arcra hidratálni. Plusz este le tudsz izzadni, zsirosodhat a bőr.
Őszintén szólva én mindig próbáltam kerülni a sok krémet, kémiai szirszarok használatát. A többség valójában semmit nem használ. Sőt, akkor volt mindig a legcsúnyább a bőröm, ha napi szinten használtam rá ezt-azt. Most az a rutinom, hogy minden nap vízzel mosom csak meg, heti egyszer-kétszer arcradír, és heti néhányszor bekenem hidratálóval. Természetesen azokon a napokon, mikor felrakok sminket is(heti átlag kétszer), utána este arctisztítóval lemosom + hidratáló. A fényvédő használata jó tipp. És persze az sem mindegy, hogy milyen termékeket használsz, itt a minőségre nem szabad sajnálni a pénzt.
25 éves vagyok és 22-nél idősebbnek nem szoktak nézni. Tehát láthatod, hogy nincs szükség napi szinten ötféle krémmel kenegetni magam, ha így is szép a bőröm és fiatalabbnak tűnök a koromnál. Szerintem sokkal fontosabb belülről ápolni magadat: sok vizet kell inni és kevés alkoholt, aludj eleget, étkezz egészségesen, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, kerüld azokat az ételeket, amiktől kipattogzol(én a tejtermékektől egyből pattanásos leszek).
Ehhez mit szóltok?
Reggel:
Balea Ultra szenzitív arctisztító víz
Balea Ultra szenzitív mattító arckrém
Sundance Kids 50+
Este: Balea Ultra szenzitív arctisztító gél
(még keresek valami jó éjszakai arckrémet)
Illetve reggel a krém vagy a fényvédő jön előbb?
Én a balea med arctisztítót reggelente is használom.
A hidratáló jön előbb utána a fényvédő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!