A natúr kozmetikumokat sem tolerálja a bőröm, létezik ilyen?
Sajnos én azok csoportjába tartozom, akik gyerekkorban sokat szenvedtek aknéval, pattanásokkal, zsíros, problémás bőrrel. Igyekszem csak natúr, PEG/PPG stb mentes termékeket használni, de azt vettem észre, hogy tök mindegy hogy drágább nappali/éjszakai natúrkozmetikumot veszek vagy olcsóbbat, a bőröm ezek ellen is tiltakozik. A még érdekesebb az, hogy akkor szebb, pattanástalan a bőröm, ha semmit nem kenek rá vagy csak olajat+szérumot. Csak napközben meg azért olajjal nem szeretném kenni, mert eleve kicsit zsírosabb a bőröm. Vagy muszáj egyáltalán nappali/éjszakai krémet használni? Vagy elég csak szérum+olaj? Tudom hogy nagyon reklámozzák ezeket a Loréal, Garnier termékeket, biztosan hatásosabbak lehetnek, de az összetevők nem túl szépek, tele kőolajszármazékokkal és egyebek.
25/F
Az alkoholos dolgokkal nincs baja esetleg a bőrödnek? Ha jól emlékszem pár pár alverdés krémben van alkohol denat.
Az hogy natur kozmetikum az önmagában tényleg nem sokat jelent, az összetevőket is kell nézni. Sok termék tartalmaz ilyen-olyan összetevőket amikre érzékenylehet a bőr.
Én pl olyan terméket nem szívesen használok amiben alkohol/ parfüm van, mert tudom hogy azokat nem szereti a bőröm. Special a niacinamiddal meg semmi bajom, viszont van akinek meg azt nem szereti a bőre.
Példa: Parfüm és alkohol mentes cucc smit használok:
•Balea Med arclemosó gél
Szerintem olvasgass jobban utána a dolognak, illetve nem tudom hogy ismered-e a krémmánia nevű oldalt de ott speciál a legtöbb termék összetevői fenn vannak + eltudod olvasni az emberek véleményét az adott termékekről.
Ja, és a reklámokba sose bizz, azok önmagukban semmit se jelentenek, már csak azért sem mert mindenkinek más a bőrtípusa :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!