Kozmetikus tud kezdeni valamit a pattanáos bőrömmel?
26 éves lány vagyok, de még soha életemben nem voltam kozmetikusnál.
Most jött el az idő, hogy a 14 éves korom óta pattanásos bőrömet kezeltetni szeretném. A vállamon, kulcscsontomon lévő pattanásokat is kezeli?
Mit csinál egy kozmetikus? Tud egyáltalán velem valamit kezdeni, vagy csak sminkel, szemöldököt szed?
(Nagyon le vagyok maradva női dolgok terén, ezért vagyok ilyen tájékozatlan. :( )
A kozmetikus bőrt kezel, nyilván ez a feladata hogy segítsen a pattanások eltűntetésében.
De ha 14 éves korod óta sok helyen van pattanásod és nem múlik akkor inkább bőrgyógyászhoz kéne menned.
Bőrgyógyásznál voltam már, de csak összeírt mindenféle gyógyszert, amit inkább ki se váltottam, annyi sok rosszat hallottam arról a készítményről.
A doki is csak tüneti terápiát akart csinálni. Tudom, hogy a kozmetikus sem az okot fogja kivizsgálni, de talán tud természetesebb megoldásokat találni.
"3/3 A kérdező kommentje:
Bőrgyógyásznál voltam már, de csak összeírt mindenféle gyógyszert, amit inkább ki se váltottam, annyi sok rosszat hallottam arról a készítményről."
Na ez a baj! Akkor inkább rohadjon el a bőröd, és kozmetikus húzzon le 10-20.000 forintra alkalmakként?
"Na ez a baj! Akkor inkább rohadjon el a bőröd, és kozmetikus húzzon le 10-20.000 forintra alkalmakként?"
Ezt nem teljesen értem.
5.-re, a kérdezőnek.
Lefordítom: Menj orvoshoz, és vedd befele a gyógyírt, amit felír!
Azért ír fel gyógyszert nyilván mert olyan súlyos aknéd van és más kezelési lehetőség nem lenne rá.
Én is szedtem gyógyszert a bőrömre mert olyan csúnya volt hogy más nem használt. Az elején kaptam gyulladás csökkentő és hamlaszto krémet, nem segített, utána kaptam antibiotikumot nem használt, a legutolsó lehetőség maradt a gyógyszer. Nem hiába írja fel neked is. Szedd be!
"Na ez a baj! Akkor inkább rohadjon el a bőröd, és kozmetikus húzzon le 10-20.000 forintra alkalmakként?"
"Ezt nem teljesen értem."
Szerintem arra gondolt, hogy nagyon sok kozmetikus van, aki csak szarrá nyomogatja/ba$$ogatja a bőrödet, és rosszabb lesz, mimt volt, és ugyanúgy újra kialakulnak a pattik.
Viszont vannak jó kozmetikusok is, akik normális módszerekkel kezelik tünetileg, felszínileg is, azaz nem lesz ronda utána az arcod, plusz ajánlanak a bőrödnek való termékeket, amik nemcsak ilyen sima drogériás, parfümös, rossz összetevőkkel rendelkező szarok, hanem normális hatóanyagokkal rendelkező termékek.
De egyébként tényleg az sem kizárt, hogy a te problémádat belsőleg kéne kezelni gyógyszerrel. Ha annak a gyógyszernek, amit felírt korábban a bőrgyógyász, nagyon rossz visszhangja volt, akkor esetleg elmehetsz egy másik bőrgyógyászhoz kikérdezni a véleményét, vagy akár meg is próbálhatod azt a gyógyszert, mert lehet neked amúgy pont jó lesz.
Nekem amúgy a fogamzásgátló segített sokat, szóval még akár egy nőgyógyász véleményét is kikérdezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!