3%-os retinol, ez tényleg létezik?
Az Image márkát használom, és a retinol tartalmat illetően 3%-ot olvastam. Az összetevőlistán 'retinol' van, nem más származék.
Úgy tudom, hogy a piacon 1% a legmagasabb és azt már orvosok írják fel.
Nyilván ez más vegyület vagy ilyesmi, esetleg aki nálam okosabb meg tudja mondani?
Illetve még ezt találtam a többi retinolos termékükkel:
Itt van olyan hogy 75% pure retinol.
Na én használtam párat és nem égett le az arcom stb, ez jó márka, a kozmetikusom is ezzel dolgozik, tehát nem valami kamu. Csak nem értem.
AZ elsőben nem vagyok biztos, de feltételezem, hogy az nem tiszta retinol lesz mégse, mert 3% az elég sok. Szerintem úgy kell érteni, hogy mivel ez egy krém, aminek sok más összetevője is van, így csak annak a 3%-a a retinol és így nem is olyan erős. Lehet jóval gyengébb, mint egy tiszta 1%-os szérum. Mivel az összetevőlista második felében van, így én erre gondolnék.
"Itt van olyan hogy 75% pure retinol." Az 0,75%, csak ezeket úgy szokták írni rövidítve, hogy .75
Közben rákerestem és úgy tűnik tényleg így jön ki az a 3%. A The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion termékénél írják, hogy "Fontos tudni, hogy a 2% hatóanyag tartalom nem a tiszta hatóanyagra vonatkozik, hanem a teljes technológiákra, amibe a segédanyagok is bele tartoznak. Összességében a formula jóval gyengédebb, mint az 1%-os, tiszta retinolt tartalmazó testvére"
Szóval ha ott így kell nézni, feltételezem az általad kérdezett terméknél is.
A retinol egy retinoid fajta, aminek miután felvitted a bõrre, oxidálódnia kell, hogy hatásos legyen, emiatt kevésbé hatékony, ezért elérhetõ széles körben és magasabb koncentrációban.
Amivel összetévesztitek, az a retinoic acid, ami a retinoidok aktív fajtája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!