IPL-szőrtelenítő vagy epilátor?
Nekem van mindkettő, bár az IPL nem olyan rég.
Az epilátor könnyű és gyors megoldás, viszont mivel nekem nagyon erős és dús szőrőm van, borzasztó fájdalmas (és hosszadalmas) volt. Ezt te tudod, hogy neked milyen, de ez egy biztos módszer.
Az IPL szőrtelenítő csak akkor működik, ha sötét a szőröd és világos a bőröd, és akkor sem egyik pillanatról a másikra. Viszont ez meg hosszútávon nagyon megéri, főleg ha eddig sok problémád volt a szőrtelenítéssel. Ebben az esetben mindenképpen érdemes egy drágább gépre beruházni, mert az olcsókkal te jársz rosszabbul.
Epilátor kegyetlen, ha sűrű és erős a szőrzeted. Akkor kellemesebb, ha rendszeresen használod. Egyrészt hozzászoksz valamilyen szinten, másrészt pedig még nem nő vissza minden szőrszál, így ritkább. A fej egyébként kopik, kb 2 évnél tovább úgy sem bírják általában, hatékonyságuk csökken, ha pedig szimplán tépked, az nem túl kellemes (gép függő melyik mennyi időt bír).
IPL-ből pedig érdemesebb egy erős gépet választani, ha megfelelő a bőr és szőrszíned. Teljesen 100%-os eredmény úgy sem lesz, kell néha fenntartó kezelés, de megéri. Maradékot borotvával pillantok alatt leszeded, másrészt pedig kevés szőrről beszélünk. Hatása azt hiszem 6 év környékén van. Amit érdemes figyelembe venni az még az ablaknagyság és villanások száma közti idő (saját fokozatodon nézve), mert rettentően sok időt képes igénybe venni 1-1 kezelés, ha kihagyások nélkül, mindenhol villantasz. Borotválkozni kell előtte. Hatékonyságát én úgy vettem észre, hogy jobb, ha minimálisan hagyod, hogy bőr felé nőjön a szőr, szóval én azt mondom kb fél nappal előtte. Ha kipirosodsz borotválástól, akkor előtte a saját módszered tapasztald ki, hogy legalább a kezelésig ne pattogj ki. Ha sok az anyajegy az sem túl előnyös, kerülni kell őket. Elvileg elég akár egy fehér szemceruzával vagy akár sebtapasszal is letakarni, de én maradtam a kerülésnél. Szerencsére nekem csak kevés van. Napfény kezelés előtt-után 1-2 hétig nem jó ha tartósan ér, szóval érdemes a kezelés nyár végén elkezdeni, amikor "kifehéredsz". Változó kinek mennyi a tényleges kezelési időtartam. Éppen még most szerintem beleférhet, ha mást nem max ritkul. Ha nyáron se hagyod abba, akkor kerülöd a fényt amennyire lehet az adott területen + naptej :) Ha megszakítod, akár egy nyaralás erejéig a kezelést, abból sem lesz gond, csak ha lebarnulsz, akkor máris nem olyan hatékony utána.
Én IPL mellett tenném le a voksom, de jelentősen drágább egy jó gép, de tegyük hozzá hogy azért egy jó epilátor sem olyan olcsó. Olcsóbban még ha a gyakorinál maradunk itt olvastam 2 gépet olcsóbb kategóriában (30k), kérdés hogy valójában mennyire hatásos:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-haja..
Szintén az IPL-re szavazok. Ár/érték arányban az otthoni gépek és a szalonos kezelés nagyjából fej-fej mellett van. Az otthoni olcsóbb ugyan, de havonta kell csinálni, amint leállsz visszanő. A szalonos drágább, de évekre sima marad a bőr.
Gyerekkori barátnőm 6 kezelés után (összesen 300 ezer ft) teljesen szőrtelen lett csípőtől lefelé, én otthon villogtatom magamat egy lumea géppel, kb. tizede nő az eredeti szőrzetemnek. Pik-pak leborotválom.
A szőr színe viszont tényleg nagyon fontos! Ezek a fény alapú kezelések csak sötét szőrzeten működnek.
Maga a kezelés szerintem semmi az epilátorhoz képest. Egy pillanatig tartó forróságot érezni villantáskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!