Kedves Gyakoriközönség! Habár ez a kérdés inkább az egészség kategóriában állná meg itt a helyét, tegnap láttam egy kérdést az intim szőrtelenítéssel kapcsolatosan, és úgy érzem, fel kell tennem Nektek egy őszinte kérdést (?)
Figyelt kérdés
Miért gondoljátok ápolatlannak, ha egy nő meghagyja a nemi szőrzetét? Elárulom Nektek, nőgyógyászként, bár mindent elfogadok, és soha nem szólok bele senki szőrtelenítési/nem szőrtelenítési szokásaiba, viszont engedjetek meg egy megjegyzést: sokkal nagyobb a fertőzésveszély szőr nélkül. Ennek nem csak az az oka, hogy a szőr elsődleges védelmi vonal azon a türeleten, hanem az is, hogy nagyon sok lány/nő barbár módon bánik a borotvával, és valószínűleg ő észre sem veszi, mennyi sérülést okoz magának. Én a nőgyógyászszékből elég sok érdekességet látok, sok felkaristolt bőrt, a szőrtelenítés már szinte kötelező mivolta óta bakterális vaginózis mindennapi problémáját, rengeteg fertőzést, és általában a teljesen szőrös nőknél ez nincsen meg. Nem provokálni akarok senkit, és egyáltalán nem volna etikus bármelyik oldalt preferálni (hiszen nőgyógyászként és nőként nem is tehetem meg), de higgyétek el, nem feltétlenül "ápolatlan" a szőrzet megléte.2021. febr. 17. 16:12
11/12 anonim válasza:
Jó, akkor ültessük át a témát egy sokkal nyilvánvalóbb közegbe: otthon a lecsepegtetett ketchupot vajon a puha bojhos szőnyegről vagy a sima padlólapról tünteted el könnyebben?
Nyilván vannak olyanok, akik nagyon ráérnek egész nap ilyenekkel piszmogni, de én szeretem gyorsan és jól letisztítani magamat.
12/12 anonim válasza:
Számomra pedig éppen a csupasz nem kényelmes, bármivel, bárhogy is szedem le nagyon gyorsan nő és másnap vagy egy nap múlva már viszket. Valamint kislányosnak találom, de tudom, hogy mostanság ez a divat. Én csak trimmelni szoktam és leszedem a bikinivonalam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!