Mit használjak a nagyon korpásodó, irritált fejbőrre
és arcra?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az a problémám egy ideje, hogy mind a fejbőröm, mind az arcomon nagyon korpásodik a bőröm. A szakállam is korpásodik, a szemöldököm, a szemöldököm között. Azt figyeltem meg, hogy csak a hajam szélénél korpásodik a fejbőr, meg néhány speciális helyen (pl. forgó).
Sajnos miután megmosom a hajam, rá 2 napra viszketni kezd, tehát eléggé irritált. Szerintem ki van száradva és azért. Több samponnal is próbáltam, sajnos mindegyik után az említett részek bevörösödnek, utána korpásodnak.
Azt elfelejtettem írni, hogy a fülem és amögött is korpásodik a bőr.
2021. febr. 8. 19:01
2/7 anonim válasza:
Nizoral sampon. Fel lehet rakni arcra is 5-10 percre.
2021. febr. 8. 19:11
3/7 anonim válasza:
Seborrhea-d van. Fejedre Nizoral sampont, arcodra Dermofil pasztát használj. Nekem és tesómnak is ugyanez van, nekünk ezek nagyon beváltak. A paszta 1500 körül van a rossmannban de nagyon sokáig elég.
2021. febr. 8. 19:36
4/7 anonim válasza:
Dettó ez van. Nizoral sampon valóban, a bőrre meg íratss Pimafucort kenőcsöt, mert vényköteles, nagyon jó. A szakállamat pont emiatt vágtam le, hacsak nem nagyon ragaszkodsz hozzá tedd meg te is.
2021. febr. 8. 20:18
5/7 anonim válasza:
Nekem az orrom alatt a bajusz rész korpásodott borotválkozas után de rájöttem, hogy kiszáradás miatt szóval sima nivea krémmel kenem azota nem hamlik a bőr.
A korpás hajra meg bemesz a gyógyszertárba és kérsz rá sampont.
De nem lehet, hogy pikkelysömöröd van? Egyik haveromnak van es ő mindenhol hámlott korpásodott egy időben.
2021. febr. 8. 20:20
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Nekem kifejezetten az az arcomon, fejemen van a probléma, más testrészen nem hámlik jobban a bőröm.
A Nizoralt kipróbálom, meg a többit amit írtatok. Egy időben egyébként használtam kénes sampont, az javított a helyzeten, de aztán úgy éreztem, hogy hatástalanná vált.
Azóta meg az segít, ha kevés sampont használok egy-egy hajmosás során.
2021. febr. 8. 21:59
7/7 anonim válasza:
Én elmentem bőrgyógyászhoz, ekcémát mondott a problémára (korpásodás; szemöldöknél és orrtőnél, random foltokban az arcon hámlás volt a probléma). Felírt egy kenőcsöt az arcomra, amit gyógyszertárban kevertek ki, illetve hajmosáshoz Kerium sampont (száraz korpára) javasolt. Nem szűntek meg a tünetek 100%-ban, de nagyon jól bevált a sampon és a kenőcs is. Utóbbit már nemigen használom (elég jól rendbe szedte az arcbőröm), a sampon megmaradt, mert még mindig működik. Előtte többféle sampont és balzsamot is kipróbáltam, mert pár hónap után hozzászokott a mikroba az anyaghoz, és már nem ért semmit az adott termék. Balzsam helyett ecetes öblítést használok a mosási procedúra végén (1,5l vízben 2-3 kanálnyi 20%-os ételecet).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!