Roaccutan adagolása?

Figyelt kérdés

Nagyon zsíros és mitesszeres a bőröm, ezért felírta a bőrgyógyász ezt a gyógyszert. Egy hétig 10 mg, utána három hétig 20 mg-ot szedtem és vérvétel után, miután minden rendben volt, most visszamentem és felírta további három hónapra. Azt mondta hogy nem kell emelni az adagot, maradhat 20 mg.

Ezzel szemben én több helyen olvastam hogy a testsúlykg 120%-át kell beszedni hogy ne térjenek vissza a bőrproblémák. Ha én mondjuk 20 mg-ot szedek 5 hónapig 75 kg testsúllyal az szerintem nagyon kevés.

Keresnem kéne egy másik bőrgyógyászt?

2021. jan. 17. 17:01
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Várd meg, hogy mi lesz, ha tovább szeded. Ha nem változik vagy romlik a helyzet, akkor beszélsz a bőrgyógyásszal, hogy hogyan tovább.

Teljesen mindegy, hogy ki mennyit szed meg hány kiló, az a lényeg, hogy te hogy reagálsz rá!

2021. jan. 17. 17:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Én kb. fél évig szedtem ezt a gyógyszert. 80 kg körül mozgok, nekem 40 mg-ot írt ki napjára. Az utolsó hónapban már csak 20 mg-ot szedtem. Nekem adnék volt a bőröm, elég súlyos bőr problémára kaptam. Neked vannak aknéid? Szerintem várd ki, biztosan nem olyan súlyos a dolog, azért kaptál kevesebbet. Ez magában egyébként elég erős gyógyszer.
2021. jan. 17. 22:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, *aknés volt a bőröm, azért kaptam ezt a gyógyszert
2021. jan. 17. 22:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Nekem nincs akné, csak nagyon zsíros és mitesszeres a bőröm.

És nem attól félek hogy nem használ, mert már kezd javulni egy hónap után.

Attól félek hogy a túl kevés beszedett összmennyiség miatt például fél vagy egy év után visszatérnek a problémák.

2021. jan. 18. 18:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tartom valószínűnek. Szerintem azért kaptál kevesebbet, mert enyhébb a bőrproblémád, és úgy gondolta a bőrgyógyászod hogy felesleges többet szedned. 😊

#2 voltam

2021. jan. 18. 21:35
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én az első hónapban 20 ml-ot szedtem. Aztán utána lett napi 2x 20ml. Azóta is szedem, több mint fél éve. Nekem nagyon aknés volt a bőröm. Most már szépen visszahúzodtak a miteszerek. Nincs egy akném se.

Szerintem azért nem kaptál nagyobb dózist, mert nincs szükséged rá:)

2021. jan. 25. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!