Szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdések? bővebben lent.
Hol, mikor, és ki kezdte a szőrtelenítést? Hogyan juthatott eszébe, milyen célból tette? Hiszen az ember alapból szőrrel együtt lett teremtve... Maga az ötlet honnan származik?
Mikor és hol vált elterjedtté/divattá a szőrtelenítés? Esetleg van-e olyan személy (hölgy) akihez köthető? Miért lett ez az ideál?
Mióta divat/elvárás, hogy a nők (majdnem) mindenhol szőrtelenítsenek?
És végül egy kérdés a nőtársaimhoz: nem érzitek úgy néha, hogy a pokolba kívánjátok az egész szőrtelenítő procedúrát? Van esetleg itt olyan, aki csak a társadalom nyomására csinálja, mert úgy érzi, hogy enélkül ki lenne rekesztve, nem tekintenének rá nőként?
Én olyan 13 éves korom óta szedetem gyantával, mivel nekem eleve a lábamon hosszú a szőr, és egyik osztálytársam meglátta ahogy a nadrágom szára alól kilógy megragadta a lábam és fel akarta húzbi, hogy megmutassa a többieknek, majd kinevetett.
Nem tudom kitől ered ez a dolog, fe engem idegesít a szőröm, mivel baromi gyorsan nő, amikor leszedetemy olyan simák a lábaim.
Néha odakívánom, mivel rohadtul tud ám fájni ahogy kitépik (ráadásul nem is tud kitépni minden szálat), és aníg felkeni a gyantát, rohadtul tud égni a bőröm, főleg ha oda is jut, ahol màr volt előtte pàr perccel gyantázva. Én am a karomat, az arcomat is gyantáztatom, az racomat azért mert rohadt erősen kapaszkodnak a szőrszálak a bőrömbe és a csipesszel való kiszedés, maga a pokol 10. bugyra.
"Hiszen az ember alapból szőrrel együtt lett teremtve..."
Szerintem ez teljesen hibás gondolatmenet.
Akkor hajat meg körmöt se vágjunk?
A ruházkodás meg aztán pláne.
Hiszen az ember alapból meztelenül születik...
A nőktől elvárják, hogy sima és szőrtelen legyen, persze a férfiaknál lehet dzsungel az nem baj.
Ez aztán a kettős mérce.
6-os.
Attól,hogy valaki szőrös még lehet tiszta és ápolt.
Aztán ha annyira véd a baktériumok ellen, akkor a gyerekek miért nem szőrösek?
Vagy őket elkerülik a baktériumok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!