A bőrőm rettentően pattanásos használok mindenféle krémet de úgy gondolom az étrendemnek is köze van hozzá. Miket kellene és miket nem kellene ennem?
Az nem igaz, hogy mindegy mit eszel.
Egyél naponta vagy 2naponta egy grapefruitot! Ez a gyümölcs a legjobb a bőrnek és a szervezetnek egyaránt, ha belülről szeretnéd szépíteni :) Kicsit kesernyés ízű, de szerintem nem vészes. Ki lehet bírni. Azért 3-4héten át egyél folyamatosan, mert mint mindennek ennek is kell idő, hogy látszódjon a hatása:)
A zynerit se rossz ötlet bár nekem nem vált be:(
Sok sikert ;)
Kedves kérdező! Nekem eggyáltalán nem vált be semmiféle kenőcs! Megmondom a titok nyitját: Kozmetikus szinte ottvan az ára a kenőcsöknél..És ottis kapsz masszázst azaz krémeset.. Arctisztítás.. Nem azt mondom mindenap..De ha havonta eljárnál sokat tenne.:) És a kozmetikusom mindig ajánl krémeket. Sok krém pedig még sekenti a pattanást a szíros alapú krémek.
remélem segítettem.:)
Nagyjából igaz, hogy mindegy, hogy mit eszel, ezt már bebizonyították.
Viszont: ha sok gyorskaját eszel, meg olyanokat amikben sok az adalékanyag, akkor azt a szervezeted már nem tudja alapból kiüríteni, szóval a bőrödön keresztül próbálja meg.
Ezt azért nem kell nagyon drasztikusan érteni, elég, ha csak normális kajákat eszel és mondjuk csipszet, kólát, meg mekis kaját nem.
A másik, hogy a pattanások hátterében sokszor belső probléma áll, pl lehet valameilyen gyulladás vagy cukorbetegség is, ezért érdemes kivizsgáltatnod magad (vérvétel, fül-orr-gégész, hormonvizsgálat, fogorvos...stb), ha elmész bőrgyógyászhoz akkor elvileg el kell küldenie, ha nem küld magától, akkor hivatkozz arra, amit én itt leírok és kérdezz rá.
Amit meg enned kell az a sok B vitamin (szépségvitam vagy hajvitamin formájában, mert abban ép annyi van, ami még nem káros), és sok A vitamin, ami ugyan túladagolható, de ha béta-karotin formájában szeded, akkor nem, mert abból csak annyi alakul át a szervezetedben A vitaminná, amennyinek kell.
De a lényeg, hogy menj el orvoshoz.
Minden, ami a testeden van egy egész része, nem lehet külön, a többitől függetlenül kezelni. Ezzel azt akarom mondani, hogy bármit kensz az arcodra, az addig, amíg a pattanás oka nincs meg annyi, mint halottnak a csók. Nem segít, csak a lelkedet nyugtatod meg vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!