Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Whiteheadek, grízes bőrre van...

Whiteheadek, grízes bőrre van jó rutinotok?

Figyelt kérdés
Egyelőre csak TO-s hidratálót használok és 5% Lactid Acidot heti 2x, de szeretnék Retinolt vagy más szérumot beépíteni ha az segít. Illetve fényvédőt se tudom mi lenne a legjobb, ami nem tömíti ela pórusaimat

2020. dec. 30. 11:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Aha/bha-t nem ajánlom, az nagyon erős.

A lactid acid és a glikolsav is AHA hámlasztó, de amíg a tejsav gyengédebb, a glikolsav közepes erősségű kb. Elég csak az egyiket megvenned. Az AHA a whiteheadekre van.

BHA a miteszereket tisztítja.

Amiket írtál azok is jók, de ha megveszel mindent egyszerre akkor nehéz lesz bevezetni őket. Ha egyet választanál akkor inkább a niacinamid az ami egyensúlyba hozza a faggyútermelést, segíthet az is.

2020. dec. 30. 18:53
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget akkor először elhasználom az 5%ost aztán meglátom hogy 10% vagy glikolsavra cserélek😊
2020. dec. 31. 11:05
 13/20 anonim ***** válasza:
Rendben, így jó lesz :)
2020. dec. 31. 11:30
 14/20 A kérdező kommentje:

2 kérdés merült fel, ha TO-s glikolsavat sehonnan sem lehet rendelni. Van más ugyanilyen jó összetételű hánlasztó más márkától?

A 2. pedig, hogy retinoidból TO-sat válasszam? És hova illesszem be a rutinba?

2021. jan. 4. 11:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Ilyen árban nem fogsz találni másik glikolsavat. Ha nincs más, akkor inkább a 10%-os tejsavat vedd meg, ha már elhasználtad az 5%-osat. Ha nem baj a drágább ár, akkor a cosrx-nek van AHA hámlasztója, és a G&G-nek egy erősebb glikolsav és tejsav kombója a Smooth out.

Retinolból vehetsz TO-sat, de csak 3 hónapig áll el, szerintem lehetetlen elhasználni ennyi idő alatt. Kezdésnek vegyél egy TO-sat, ha pedig te se tudod elhasználni akkor egy egyel erősebb 0.05%-os G&G-s retinal jó lehet, én arra fogom lecserélni. A G&G ajánlja ezt kezdőknek is, két naponta.

A retinol és a hámlasztó okozhat purgingot, én pár nap alatt túl estem rajta, mondjuk én kezeltem azealinsavval. Úgyhogy ne ijedj meg, ha esetleg kezdetleges romlást tapasztalsz, pár hét múlva lecsillapodik a bőröd.

Elkezdtél használni egy alap rutint? Azt semmiképp se felejtsd el, és tudod, a fényvédő nagyon fontos a hámlasztó és a retinol mellé.

A retinolt én minden másnap használom, így is vezettem be.

Este;

1.Olajos lemosó

2.Víz bázisú lemosó

3.Retinol

4.Hidratáló

Reggel:

1.Víz bázisú lemosó

2.Fényvédő

Amikor már megszokja a bőröd a retinolt, akkor jöhet a hámlasztó, először heti 1x, majd heti kettőre fel lehet vinni. Legvégső esetben, amikor már elég ideje használod és a bőröd szereti, akkor lehet használni 3x is. Arra figyelj, hogy ne használd egy este mind a kettőt, ha rárakod a savas ph-jú hámlasztóra a retinolt, nem tudja kifejteni a hatását. Van rá trükk, hogy hogy lehet együtt használni, de ahhoz már el kell telnie bizonyos időnek, hogy még lehessen próbálni.

Hámlasztós estén:

1.Olajos lemosó

2.Víz bázisú lemosó

3.Hámlasztó (csont száraz bőrre rakd fel)

4.Hidratáló

Reggel:

1.Víz bázisú lemosó

2.Fényvédő

Azokon a napokon, amikor se hámlasztó, se retinol nem kerül fel, ott csak alap rutin kell.

Este:

1.Olajos lemosó

2.Víz bázisú lemosó

3.Hidratáló

Reggel:

1.Víz bázisú lemosó

2.Fényvédő

És először csak alap rutinozz két hétig.

Azt se felejtsd el, hogy egyéni, hogy kinek mi válik be.

2021. jan. 4. 12:25
 16/20 A kérdező kommentje:

Kb. 2 hete reggel csak megmostam vízzel és hidratáltam

Este pedig

1micella

2víz

3hidratáló

- heti 2x az 5% tejsavat és utána hidratáló

Nem tudtam, hogy először kell a retinolt bevezetni, meg elég hiányos volt a rutin és nem is volt változás.

Neked van javulás?

Ezen a héten tervezem megvenni az új dolgokat. Köszönöm a sok segítséget:)

2021. jan. 4. 15:56
 17/20 anonim ***** válasza:
Az is jó, ha a hámlasztót vezeted be. A micellás víz is jó, de addig amíg nincs fényvédőd addig ne hámlassz.
2021. jan. 4. 17:20
 18/20 A kérdező kommentje:
Na eltelt pár hónap, most kezdeném el a retinolt,de nem tudom melyiket vegyem. Melyiket javaslod a tapasztalaid alapján?
2021. márc. 28. 15:05
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát a The Ordinary retinolok 3 hónapig jók csak, én sajnos ennyi idő alatt nem tudom elhasználni. Én a G&G retinolját venném meg, ennek 6 hónap a lejárati ideje, mondjuk az 5-ös. 2-es a TO-nak van.

Hogy alakul a bőröd?

2021. márc. 28. 17:21
 20/20 A kérdező kommentje:
Egyelőre nem lett kevesebb a white head🥺 A kozmetikus szurkálja havonta, remélem a retinol segíteni fog.
2021. márc. 29. 09:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!