Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Meddig lehet kibirni hajmosas...

Meddig lehet kibirni hajmosas nelkul? Mikor kezdodik mar vegre az ontisztulas ? 1 honapnal tattoo de zsiros

Figyelt kérdés

2020. dec. 9. 20:29
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Milyen öntisztulás? Vagy mosod, vagy zsíros marad. A zsír a hajat védi, csak mi, emberek jobban szeretjük zsír nélkül.
2020. dec. 9. 20:41
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Az öntisztulás egy városi legenda. A kosz ott marad a fejbőrödön, arról nem is beszélve hogy a környezeted hányingert kap tőled egy idő után.
2020. dec. 9. 20:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Most azt olvastam, hogy ricinusolajas hajpakoláshoz érdemes kevés levendula illóolajat csepegtetni zsírosodás ellen, egy éjszakára fent hagyni és aztán sokszor lemosni zsíroldós samponnal. Azt írta a cikk, hogy a végén hideg vízzel kell leöblíteni, hogy a faggyúmirigyek bezáródjanak.

A lényeg ebből a hideg víz, mert erről még soha nem hallottam.

Amúgy nekem segített, nem tudom, hogy a hajpakolás vagy a hideg víz. Ettől függetlenül naponta mosom a hajam, sajnos már nekem is túl gyorsan zsírosodik. Próbáltam ezt az öntisztulást is hetekig, de nem sok hatása volt. Talán amikor babám született, utána nem volt időm minden este hajat mosni és akkor 1-2 év alatt tényleg beállt a fejbőröm arra, hogy heti 2-3 hajmosás elég volt, de mióta nagyobb a kölyök és újra jut idő magamra, megint muszáj vagyok minden este hajat mosni, annyira zsíros.

2020. dec. 10. 00:15
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

nem igazán értem hoygan működne ez az öntisztulós izé... a hajad egyszercsak megunja a zsírt és levedli? vagy mi?

ha nem akarsz ápolatlan csövesnek kinézni, gyorsan megmosod. és utána hetente legalább egyszer megismétled.

2020. dec. 10. 12:09
 5/6 anonim ***** válasza:
41%

Kb 7 éve nem mostam hajat. Semmi probléma, az első néhány hónap volt furcsa, mert valahogy hiányzott a sampon illata.

A hajkefére spriccelek ecetet azzal fésülöm a hajam 1-2x naponta. Aztán vagy fölcsavarom kontyba vagy fonottan kontyolom.

A hajkefét szappannal mosom, amikor kidobom a beleakadt hajat.

Kintre bekötöm a hajam, mert ha a szél telefújná homokkal, azért mégis megmosnám, ha kéne.

Talán szerencsés hajam van, vékony, egyenes, egészséges.

2021. jan. 8. 00:03
 6/6 anonim ***** válasza:
75%
4-es, volt egy szőke kutyám. Olyan "haja" volt, hogy Brigitte Bardot is megirigyelné. Mindig azon viccelődtem, hogy ha nekem olyan hajam lehetne, mint a kutyámnak...!:) Egyáltalán nem kellett ahhoz mosdatni a kutyát, hogy gyönyörű szőre legyen, csak fésülni és ha filcesedett, nyírni. Spánielkeverék volt egyébként. Nyilván, ha valami mocsokba belehempergett, fürdettem, de amúgy nem volt rá semmi szükség. Jó, tudom, az ember más, de mi van, ha azért más, mert a zsíroldó samponokkal leoldjuk a természetes védőréteget, amit a faggyúmirigyek egyre túlzóbb zsírtermeléssel igyekeznek pótolni?
2021. jan. 8. 00:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!