Hogyan szabadulhatok meg a sebes pattanások nyomaitól?
Figyelt kérdés
Kb 9 éves korom óta vagyok pattanásos, ám az utóbbi fél évben nagyon csúnyán kijöttek az arcomon és sajnos foltot hagytak maguk után. Már egy éve havonta járok kozmetikushoz, sor is került a gyümölcssavas kezelésre, a régi foltok szépen eltűntek. Igen ám, de jöttek a helyére újak és egyszerűen nem tudok tőlük megszabadulni. Nagyon elszomorítanak, kényelmetlenül érzem magam a csúnya, sebes arcom miatt és sajnos nem bírom megállni, hogy ne piszkáljam, már lassan kényszeres. A pattanások, illetve az utána maradó foltok eltüntetésével kapcsolatban várnék tanácsokat. 18/L2020. dec. 9. 16:05
11/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túl jártas a kozmetikában, egyáltalán nem is szoktam sminkelni, úgyhogy ha nem jól használom a szavakat, elnézést.
2020. dec. 9. 19:54
12/20 anonim válasza:
Válts kozmetikust, mert egy kókler az, aki kávézaccos radírozást ajánl... Amúgy sem használnak manapság fizikai bőrradírozást, vannak ugyanazt vagy jobb hatást élérő hámlasztó készítmények.
Kezdem azt hinni, hogy csak trollkodsz.
13/20 A kérdező kommentje:
Nem trollkodok, komolyan beszélek. A kozmetikai témákban sajnos nem igazán vagyok otthon. Egyébként nekem anno a kávézacc hasznos volt, kisimult tőle a bőröm, csak most sebek mellett nem tudom mennyire lenne ártalmas.
2020. dec. 9. 19:57
14/20 anonim válasza:
15/20 A kérdező kommentje:
Az egyértelmű számomra, hogy az én bőröm inkább zsíros típus. Régebben is voltak pattanásaim, ugyanígy jártam el velük, mint most, de nem maradt utánuk folt. Az a gond, hogy nem tudom az okát, hogy most miért marad utána foltos az arcom, ha eddig erre nem volt példa. Az AHA savas kezelés után nagyon szépen eltűntek a foltok, használtam fényvédőt, de most újra kijöttek a pattanások és néha úgy is foltot hagynak, ha hozzájuk sem érek. :/
2020. dec. 9. 20:20
16/20 anonim válasza:
Már értem miért tud havonta lehúzni a kozmetikusod!
17/20 A kérdező kommentje:
Már mondtam, hogy nem vagyok jártas a kozmetikában. Csak segítséget szerettem volna kérni.
2020. dec. 9. 20:38
18/20 anonim válasza:
Mégsem válaszoltál egy kérdésre sem, csak azt hajtogatod, hogy nem vagy jártas benne....
Felesleges neked segíteni, nem jut el a tudatodig!
19/20 A kérdező kommentje:
Igyekeztem mindenre választ adni. Elnézést kérek, ha nem voltam érthető, igyekeztem pontosan leírni, hogy mi a helyzet. Nekem is új, mivel eddig nem volt az arcom foltos a pattanások miatt, mindig gyorsan elmúltak bármilyen szer használata nélkül.
2020. dec. 9. 20:58
20/20 anonim válasza:
Kérdező! Nyugodj meg, nem vagy értetlen. Hiába kensz az arcodra bármit is, ha nem használ és újra meg újra kijönnek. Valószínűleg belső, hormonális okai lehetnek annak, hogy nem szűnik meg ez a probléma. Nem ártana egy kisebb önvizsgálatot tartani a táplálkozásoddal kapcsolatban sem. Nem vagy esetleg érzékeny valamire? A válaszolónak meg csak annyit, hogy úgy nem lehet segíteni, ha cseszegetjük a másikat. Szerencsétlen csak választ akart kapni egy problémára, nem lehúzást. Nem mindenkinek olyan egyértelmű a téma, mint neked, te se örülnél, ha hülyének néznének azért, mert valamit nem értesz annyira.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!