9 év elteltével ha kiveszem a köldök piercingemet, akkor mennyi idő kell neki, hogy összeforrjon? Gondolom nyoma viszont ennyi idő után marad örökre.
Van pár piercing, ami hamar össze képes forrni, de általánosságban több évnyi hordási idő után csak összeszűkül a lyuk, és sok év kell utána, hogy összeforrjon, ha egyáltalán összefog (egyénfüggő). A legtöbb esetben persze marad nyoma, de a nyom mértéke attól függ, hogy milyen szárvastagságú és milyen nehéz ékszerek lettek benne hordva.
A piercingeknél a gyógyulási idő, amit írni szoktak vagy mondani nem a tökéletes gyógyulási idő, hanem annak ideje, hogy a szervezet javarészt hozzászokjon, kialakítson körülötte egy vékonyka réteget. A tökéletes gyógyulási idő akkor ér véget, amikor a szár mentén egy több réteg vastag szövet képződik, ami már önmagában is regenerálódik. Ez általában hámszövet, de nyelv, vagy más orális ékszereknél nem feltétlenül csak hámszövet. A legtöbb helyen a bőr annyira rugalmas, hogy amint kiveszik az ékszert a lyukból, a lyuk összeszűkül, nem lehet átlátni rajta. De például a porcos lyukaknál ez kevésbé érvényes, mivel a porc nem annyira rugalmas szövet és a porcos lyukban képződő vékony hámszövet se képes annyira nyúlni.
Köszönöm utolsó, ez nagyon tartalmas, hasznos kis írás volt! Általában átlagos, standard piercingeket viselek, max. apróbb állatos figurásakat vettem, a túl csicsás lógósok nem az én stílusom.
Nem látok át rajta, de elég vastag, sötétebb színű hámréteg nőtte körbe az ékszerem, ha kiveszem keménynek és csomósnak érződik, meg a színe is jóval sötétebb. A fülemnél nagyon hamar eltűntek a plusz lyukak (igaz, az cimpában volt pár hónapig), az ajkamnál is alig van nyoma (szintén pár hónap után), de a köldököm szerintem örökre ilyen marad. Azért 9 év az csak 9 év. Szerintem inkább meghagyom, nagyon ronda már nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!