Hogy kell használni a szalicilsavat?
Utána olvastam, hogy jó a mitteszerek és pattanások ellen. Gyógyszertárban szeretnék venni. Az a kérdésem, hogy ezt össze kell keverni valamivel? Vízzel, arctonikkal vagy valami mással? Illetve alkoholt nem szeretnék használni a bőrömön (ne nevessetek ki de tényleg nem tudom) ebbe van alkohol? Vagy ez alapból egy alkohol?
Előre is köszönöm! :)
Szalicilsavat tisztán nem kapsz egyik patikában sem.
Ezt lehet kapni gyógyszertárban
Ennek 96%-a etanol, vagyis etil-alkohol. Tehát alkoholban van oldva a szalicilsav.
Ezt a terméket nem ajánlom az alkohol miatt és azért sem, mert vannak sokkal jobb szalicilsavas készítmények.
Pl ez
Vagy
De nyugodtan kereshetsz olyan termékeket, ami szimpatikus neked.
Heti 2-szer este kell hámlasztani.
Elsőhöz csatlakozva, ami kell neked az egy BHA (szalicilsav) hámlasztó. Ha rákeresel hogy BHA akkor ezer meg egyet ki fog neked dobni, csak győzz választani. A Geek&Gorgeous pl. tényleg jó, amit linkelt az előző.
Viszont a heti kettő alkalom az a kezdő mennyiség, utána neked kell kitapasztalni, hogy a te bőröd mennyit bír. Ha még nem látod hatását, akkor használd gyakrabban, ha viszont feltűnően elkezd tőle hámlani a bőröd akkor vegyél vissza, mert a nevével ellentétben nem kell látványosan hámlasztania. Illetve mindennapos fényvédelemről ne feledkezz meg mellette, persze ez amúgy is nagyon fontos lenne, nem csak akkor, mikor hámlasztasz.
Amit még tudok ajánlani: skinsmart oldal + youtube csatorna, én mindent innen tanultam a helyes bőrápolásról. :)
Második voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!