Mit csináljak ha folyton korpás lesz a hajam?
Figyelt kérdés
Az én fejbőröm gyakran nagyon korpás szokott lenni mert a hidegre és az izzadásra is előjön. Eddig mindig mikor korpás lett a hajam Nizoral samponnal mostam hajat de már vagy 1-2 hónapja azt használom mert mindig mire oda kerül a sor, hogy hajat mosok látom, hogy megint korpás. Egy héten 1-2 alkalommal mosok hajat és hallottam olyanról, hogy elvileg nem tesz jót a fejbőrnek ha folyton ilyen korpa elleni dolgokkal mossuk a fejbőrünket. Mit tudok tenni a korpásodás ellen? Vagy milyen sampont használjak?2020. nov. 7. 12:12
11/11 anonim válasza:
él egy fajta kisméretű hal törökországban, amit fürdőkúrákon alkalmaznak, lecsipkedik a lábról egy bizonyos bőrbetegség keléseit vagy kinövéseit. ezt lehetne a korpa elleni küzdelemben is felhasználni, a víz alá merülvén a kis halak a hajas fejbőrről lecsipegethetik a korpát, ami számukra finom halcsemege. esetleg még kisebb madarak alkalmazását látnám megfontolandónak erre a célra, egy drótból készült kalitkát kellene ebben az esetben a fejre ráhúzni, amiben benne laknak a kis madárkák. szorgos csőrükkel kicsípik a korpadarabkákat a hajszálak közül. a képződő ürülék szalonképes elhelyezése azonban problémás lehet, mert bár közismert a hajgyökereket tápláló, a fejbőrt valósággal megtermékenyítő fejtrágya, ám a madárürülék annak magas foszfortartalma miatt a haj kiégéséhez vezethet - gondoljunk csak a kacsafostól kiégett mezőkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!