Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Kibírjátok, hogy nem nyomkodjá...

Kibírjátok, hogy nem nyomkodjátok a pattanásaitokat?

Figyelt kérdés
Én nem, és már olyan csúnya az arcom :(
2020. okt. 28. 22:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha abbahagyod a nyomkodást, rövid időn belül visszaáll az arcod a rendes kerékvágásba, és egyre kevesebb pattanás keletkezik.

Persze, ha néha megjelenik 1-2, azt ki szoktam nyomkodni, de csak azt, ami könnyedén, szinte magától kijön. Nem gyötröm agyon a bőröm, így hegek sem keletkeznek.

Az aloe vera gél egyébként nagyon jó az arcra, nekem azóta sokkal szebb. Gyulladáscsökkentő, így a bőr alatti kiütések is felszívódnak tőle.

2020. okt. 28. 23:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem vált be az, hogy nem nyomtam ki, annyit értem el, hogy az egy db fél centis pattanásból több centis, gyulladt, gennyedző felület lett. Az Aloe Vera gél tényleg jó, de attól még ki kell nyomni a gyulladt pattanásokat.
2020. okt. 29. 10:20
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Persze, aminek már kijött a feje, az nem fog elmúlni kinyomás nélkül, de ha valakinek bőr alatti kiütései vannak (még nem igazi pattanások), azok elmúlnak, ha időben kezelem őket.
2020. okt. 29. 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Én nem bírom ki, most is van egy nagy seb az államon. Szerencsére nem hajlamos hegesedésre a bőröm.
2020. okt. 29. 12:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ha egy pattanás már "megérett" de nem nyomom ki, akkor nem szívódik fel, hanem "beszárad" és lesz egy kemény dudor a bőröm alatt, ami ugyan nem piros, de utána már nem lehet kiszedni, ottmarad az idők végezetéig. Szóval muszáj kinyomnom azt ami érett. Úgy gyorsabban meggyógyul.

Ez csak az én bőröm, egyáltalán nem biztos, hogy másnak is így működik.

2020. okt. 29. 17:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát nagyon nehéz volt, de rávettem magam, hogy ne piszkáljam. Nagyon sok helyen olvasom mostanság, hogy igazából akinek ilyen a bőre, még csak picit sem lenne szabad hozzá érni, mert koszt, baktériumokat viszel az arcodra és csak méginkább terjed a pattanás. Nehéz, de próbáld ki, hogy 1-2 hétig nagyon szigorúan betartod, hogy nem nyomkodod és látni fogod a hatalmas különbséget. Onnantól meg nekem már könnyebb volt kibírni, hogy láttam, hogy max 3-4 nap után elmúlik minden pattanás. Sokan írták, hogy ha már nagyon olyan, kinyomják. Nekem azért nem "kell", mert mindig azt vettem észre, hogy ha már egy pati nagyon érett a kinyomásra, minimális nyomásra kijön, akkor már pl tudolás, törölközés, alvás közben magától kijön. Így mégsem nyomorgatom meg körömmel, nem viszek rá tonna baktériumot, de mégis természetes módon kiürül. Nem lesz utána vörös, sebes. Próbáld ki és látni fogod, hogy sokkal kevésbé feltűnő a legtöbbször, hiába fehér, mert nem lesz sebes, vörös. Nekem pl ha már sebes volt, akkor min. 1-2 hét volt, mire teljesen begyógyult. Így meg 3-4 nap.
2020. okt. 30. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!