Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajkiegyenesítő spray mennyire...

Hajkiegyenesítő spray mennyire hatásos?

Figyelt kérdés

Enyhén hullámos hajam van, de nehezen kezelhető( mármint nem úgy, csak időigényes, és érzékeny mindenre, de ezt majd kifejtem). Fodrász simán ki tudja egyenesíteni profin, de csak szárítással (vasaló ellenesek). Otthon is be szoktam szárítani. Egy ideje rövidebb hajam van, és kiengedve hordom, ezért most fontos lenne, hogy ne csak bizonyos helyeken legyen egyenes, hanem az egészen. Tudom, hogy hajvasaló így meg úgy, csak az a gond, hogy próbáltuk kivasalni a hajam, és egyszerűen nem lehet :D igen. elég durván erős hajam van (mondta több fodrász is) és nem fogja meg , maximum hőfokon se stb, és nem a hajvasaló a rossz, mert több barátnőm ott próbálta utána, és nekik simán ment :D azt szeretném kérdezni, h milyen tanácsokat javasoltok, hogy simán egyenes legyen a hajam ( én naponta megküzdök vele, nem sajnálom rá az időt ) ? Most azzal próbálkozok hogy hajlakkal száraz hajat beszárítani (erről is adhattok tippeket ), de nem tudom hogy s mint lesz, bármilyen ötleteket, készítményeket elfogadnék, ami lehetőleg minél kevésbé roncsolja a hajam, elsősorban sprayre gondoltam, de bármilyen sampon, balzsam, stb szóba jöhet!

Amúgy dús, nagyon erős szálú hajam van.

Előre is köszönöm ! :)

2010. aug. 6. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia, nem akarlak elszomorítani, de ha a hajvasaló nem simítja ki a hajad, akkor a spray vagy bármilyen más egyenesítő sem lesz az igazi. Amúgy szerencsére már leáldozóban van a szögegyenes hajdivat, nagyon sokan tönkrevágták a hajukat a mindennapos egyenesítgetéssel.

Létezik egy elég brutál megoldás, tartós hajegyenesítés, anti dauer, van pár neve, esetleg nézz utána, hogy megérné-e neked megcsináltatni.

2010. aug. 6. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Találtam egy ilyet, kb. erről lenne szó:

Tartós hajegyenesítés: Hasonló eljárás mint a dauer. A hajat vegyszerrel egy krémmel kiegyenesítjük, majd lefixáljuk. 3-4 hónapig a haj egyenes marad. Hideg egyenesítéssel a hajat természetesen egyenesre lehet kihúzni, meleg egyenesítéssel vasalt hatást érhetünk el. Száraz, töredezett hajat, szőke hajat, nem lehet egyenesíteni. Hullámos haj teljesen kiegyenesíthető, göndör haj enyhén hullámossá, könnyen kezelhetővé válik a aművelet által. FONTOS: Minden vegyszerrel kezelt hajnak fontos és elhagyhatatlan az ápolás. Balzsam helyett pakolás, ampulla, szárítás után után hajvégápoló olaj használata fontos. Ezen termékek kiválasztásában nyugodtan kérj tanácsot tőlem. Évente pár alkalommal jó igénybe venni a hajkúrát, ami egy óra alatt szépen helyrehozza a töredezett tincseket.

2010. aug. 6. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:
szóval lehet, hogy ez annyira mégsem brutál, mint minden nap hajvasalóval gyötörni meg szárítgatni és telenyomni egyenesítő krémmel vagy spray-vel.
2010. aug. 6. 22:31
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat ! és ahogy a fodrász csinálja? akkor próbáljam meg lakkal beszárítani? mert a fodrász valahogy kiegyenesíti úgy, hogy megmarad következő hajmosásig ( csak nagyon keveset kell alakítgatni rajta ) dauert sem javasolja :D göndöríttetni próbáltam, és nem volt hajlandó megcsinálni, emrt azt mondta h jobbik esetben fél óráig ha bennemarad a hajamban :S úgyhogy a hajegyenesítéssel nem tudom mi lenne, de ahogy szárítgatja ott, azzal elvagyok, és lehet h azt itthon is megtudnám csinálni. ha hajlakkot beszárítom arról mi a véleményetek?
2010. aug. 6. 23:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én hajam hasonló mint a tied -bár én azért vasalóval ki tudom húzni, csak nem szeretem, mert kb. 45 percig tart az egész cécó. De a fodrász nekem is sima körkefével és szárítással totál egyenesre csinálja, ami úgy is marad 2-3 napig. Nos, először is, szerezz be egy professzionális körkefét. Az én fodrászom a Blahától nem messze, a Kiss József utcában vette egy fodrászkellékesnél, ahol állítólag Hajas is sokszor vásárol. De a kefe tényleg nagyon jó, negyed óra alatt bezsárítja vele a hajamat a fodrász, pedig rengeteg hajam van. Ami nekem még bevált, az a Wella hővédő spray. Ugyan vasaláshoz vettem, de szárításhoz is jó, mivel olyan hatása is van, hogy ráfújod a tincsedre és az máris egyenesebb lesz tőle. Így meg sokkal könnyebb beszárítani. Ha rövidebbre vágattad a hajad, az szintén jó, mert azt vettem észre, hogy ha váll alá ér a hajam, akkor a vége mindig kunkorodik, de ha váll fölöttig ér, akkor simán ki tudom egyenesíteni körkefével. Ezek a hajegyenesítő samponok (pl. Gliss Ku) természetesen nem egyenesítik ki a hajadat, viszont én amikor használtam azt vettem észre, hogy utána hamarabb ki tudom húzni a hajamat. Ami meg alapszabály: ne várd meg, hogy magától megszáradjon a hajad, hanem mosás után szárítsd be egyből úgy, hogy először csak simán megszárítod (annyira, hogy még épphogy nedves legyen), utána tincsenként beszárítod a hajad. Tarkótól fölfelé haladj, ahogy a fodrász is. Hajlakkot én nem szoktam használni utána, de végülis ha enyhén befújod vele, az nem árt. Én heti 2-szer mosok hajat és ezzel a beszárításos módszerrel nekem sikerült megőrizni a hajam egészségét, ne törik, fényes, nem durva tapintású. Amíg vasaltam,a ddig gáz volt az állaga. Heti 1-szer pakolást teszek rá hajmosás után, néha házi pakolást, ha van időm pepecselni.
2010. aug. 7. 09:57
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöööm :) !!
2010. aug. 7. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!