Jóvá lehet tenni a sok napozást+ szolit?
Sziasztok!
Tini koromban(15-19éves koromig)sajnos nagyon sokat jártam szoláriumba (heti 4 alkalommal 20 percet).
Nyáron még napoztam is a legnagyobb hőségben 4 óra hosszákat. Sajnos mindig bántottak a bőröm miatt mert utáltam napon lenni és nagyon fehér voltam. Amikor elkezdtem barnulni akkor hirtelen mindenki agyondicsért hogy milyen jól nézek ki és hülye tinifejjel ezt túlzásba is vittem. Viszont találkoztam pár lánnyal akikkel jóban voltam gimiben..idősebbek nálam, olyan 26 évesek lehetnek most és félelmetesen megöregedtek a sok napozástól/szolitól(ők még most is járnak). Pedig régen mindenki oda volt értük.
Most 22 éves vagyok. Szerintetek ha nem járok szoliba és csak neha napozok (naptejjel) akkor is hamar megfog öregedni a bőröm? Milyen hidratáló vagy öregedés késleltető krémet ajánlanátok?
Szia!
Igen, ahogy írtad ez valóban a napsugárzásnak és a szoláriumnak köszönhető. Hidd el a fehér bőr is gyönyörű! Már nálunk is talán kezd elterjedni, hogy mennyire fontos a fényvédelem. A bőr öregedési folyamatait hihetetlenül felgyorsítja illetve DNS károsodást okoz. Nézd meg például a koreaiakat ahol az a szép ha minél fehérebb vagy. Eléggé idős korban vannak mire megjelenik rajtuk egy egy ránc..
A bőröd sajnos nem felejt így valószínűleg lesz valamiféle nyoma a későbbiekben ha valóban úgy bántál vele ahogy leírtad. Kérlek felejtsd el a szoláriumot és a napozást és használj minden nap fényvédőt 3 óránként újra kenve! Igen még télen is csak akkor nem kell olyan magas faktorszámú :)
Viszont ne ess teljes pánikba, még azért időben kapcsoltál de itt az ideje a megfelelő bőrápolásnak és a prevenciónak. Rengeteg cikk és videó van fent ilyen témában a neten. Mindenképpen hiteles forrásokat nézz ( kozmetikus, bőrgyógyász, kozmetológus stb) és ha valahol azt látod, hallod hogy a napsugárzás jó a bőrnek meg pattanásra stb.. menekülj 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!