Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit használjon kislányom(10...

Mit használjon kislányom(10 éves) bőrprobléma megelőzésre?

Figyelt kérdés

Pár piros pukli jött ki a homlokán, elmúlnak gyorsan, de un folyamatosan van egy egy

Egyszerű tisztítás, táplálás, ami rendben tartja a bőrét?(a hormonfröccs még arrébb van)

Én sokat szívtam anno, nem is foglalkoztak vele, hogy vannak patik egyéb gondjaim, amit én használok, azt neki túlzásnak tartanám. Kiskamasz, még nem problémás bőrű mit használjon?

2020. aug. 25. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Reggel este használjon arctisztítót, lehetőleg ne drogériásat hanem gyógyszertárit.

Én pattanásra zindaclin gélt szoktam használni, gyulladáscsökkentő hatású, ha kijon egy két pattanása kenje be vele és 2 nap alatt el is múlik. Lehetőleg ne nyomkodja a pattanásait mert később megfog látszani a helye. A táplálkozásra is érdemes oda figyelni, sok folyadékot igyon, szedjen vitamint.

2020. aug. 25. 18:42
 2/3 anonim ***** válasza:
25%

Az arctisztító mellé fontos, hogy használjon hidratáló krémet is (ha esetleg zsírosabb a bőre, akkor csak esténként, valami nem túl zsíros krémet). A kifejezetten pattanásos, "problémás" bőrre való arctisztítók, tonikok, stb (de tapasztalatom szerint igazából mindegyik) baromira szárítják a bőrt, amitől egy idő után még jobban zsírosodik, hogy kompenzálja a szárazságot, ezért fontos a hidratálás.

A pattanásokra szerintem jó lehet valami dm/rossmannban kapható, helyileg alkalmazható szer, amiből este, arctisztítás után tesz egy pöttyöt a pattanásokra (vagy oda, ahol érzi, hogy jönnek) és 1-2 nap alatt leszárítja őket. Én most clearoderm-et használok, nekem jól bevált és talán 6-700 ft volt, de pénztárcától függően próbálhattok mást is (aknesol, szalicilsav, stb).

2020. aug. 25. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:
25%

Minden kozmetikai termék mellé elengedhetetlen az egészséges vitamindús étkezés és a napi minimum 2 liter víz elfogyasztása.

Mérsékelje a nasikat, chipszeket, olajos és zsíros ételeket.

Nekem a Garnier 3in1 vált be, plusz a Neogranormon kenőcs.

2020. aug. 26. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!