Hajhullásra tuti tipp?
Valószínűleg inzulinrezisztenciám van, pluszban hormonproblémák is (magas prolaktin, mérsékelten magas tesztoszteron, magas androgén) jelenleg vérvételre és orvosokhoz is járok (sajnos a vírus miatt ezt hónapokra fel kellett függeszteni) de az endokrinológus még több mint 1 hónap, addig is szeretnék valami megoldást a hajhullásra.
A patikai csodavitaminokat már régebben leteszteltem, semmit se értek (nálam), hajhullás elleni samponokat még nem próbáltam.
Egyedül barátcserje kapszulát szedek (rendszertelen volt sokáig a menstruációs és fájdalmas is, ez a készítmény segített - orvosi ajánlásra szedtem 3 hónapig, most újra 2 hónapig (előtte 2 hónap szünetet tartottam).
Hát mivel hormonalis eredetű, sajnos nem sokat tudsz tenni. Tapasztalatból mondom, en IR-es vagyok, e mellé társul PCOS, endometriózis, csak egy petfészkem van és mellé pajzsmirigy túlműködésem.
A legtöbb amit tenni tudsz az az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás. Esetleg próbálkozhatsz ricinus/argán/kókusz olajas, E-vitaminos pakolással, rizsvizes öblítéssel, csalán samponnal meg fejmasszázzsal, de ne várj tölük csodát.
Tuti tipp az nincs Amíg nem derül ki biztosra, mi okozza, nehéz lehet vele valamit kezdeni. Ugye elvileg tavasszal és ősszel sokaknak elkezd hullani a hajuk, de nekem ez mindig kimaradt, vagy leglább is észrevehetetlen mértékű volt. Viszont volt már pár alkalom, amikor iszonyatosan elkezdett hullani, az egyiknél kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködés áll a háttérben, aztán a gyógyszer helyre is tett mindent.
Most a legutóbbi esetben abbahagytam a fogamzásgátlót, és rá 1-2 hónapra jött megint a horror. Nem biztos, hogy van köze a két dolognak egymáshoz, de azért elég valószínű. Nem akartam emiatt újrakezdeni a szedését. Nekiálltam szedni a DM sajátmárkás hajvitaminját (az összetétele hasonlít több népszerű termékhez, csak ez sokkal olcsóbb), és elkezdtem használni a L'Oréal egyik ilyen "hajmegújító és hajsűrűséget növelő" samponját. Nagyjából 2 hónap alatt normalizálódott a helyzet. De ez megint olyan, hogy nem tudhatom, hogy ezek használatából következett-e a javulás, vagy csak magától rendbejött, de egy próbát megérnek szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!