Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hajhullásra tuti tipp?

Hajhullásra tuti tipp?

Figyelt kérdés

Valószínűleg inzulinrezisztenciám van, pluszban hormonproblémák is (magas prolaktin, mérsékelten magas tesztoszteron, magas androgén) jelenleg vérvételre és orvosokhoz is járok (sajnos a vírus miatt ezt hónapokra fel kellett függeszteni) de az endokrinológus még több mint 1 hónap, addig is szeretnék valami megoldást a hajhullásra.

A patikai csodavitaminokat már régebben leteszteltem, semmit se értek (nálam), hajhullás elleni samponokat még nem próbáltam.

Egyedül barátcserje kapszulát szedek (rendszertelen volt sokáig a menstruációs és fájdalmas is, ez a készítmény segített - orvosi ajánlásra szedtem 3 hónapig, most újra 2 hónapig (előtte 2 hónap szünetet tartottam).

2020. aug. 20. 12:59
 1/9 anonim ***** válasza:
Sajna nincs
2020. aug. 20. 14:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezért kár volt ideírni...
2020. aug. 20. 14:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát mivel hormonalis eredetű, sajnos nem sokat tudsz tenni. Tapasztalatból mondom, en IR-es vagyok, e mellé társul PCOS, endometriózis, csak egy petfészkem van és mellé pajzsmirigy túlműködésem.

A legtöbb amit tenni tudsz az az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás. Esetleg próbálkozhatsz ricinus/argán/kókusz olajas, E-vitaminos pakolással, rizsvizes öblítéssel, csalán samponnal meg fejmasszázzsal, de ne várj tölük csodát.

2020. aug. 20. 14:30
 4/9 anonim válasza:
100%

Tuti tipp az nincs Amíg nem derül ki biztosra, mi okozza, nehéz lehet vele valamit kezdeni. Ugye elvileg tavasszal és ősszel sokaknak elkezd hullani a hajuk, de nekem ez mindig kimaradt, vagy leglább is észrevehetetlen mértékű volt. Viszont volt már pár alkalom, amikor iszonyatosan elkezdett hullani, az egyiknél kiderült, hogy pajzsmirigy-alulműködés áll a háttérben, aztán a gyógyszer helyre is tett mindent.

Most a legutóbbi esetben abbahagytam a fogamzásgátlót, és rá 1-2 hónapra jött megint a horror. Nem biztos, hogy van köze a két dolognak egymáshoz, de azért elég valószínű. Nem akartam emiatt újrakezdeni a szedését. Nekiálltam szedni a DM sajátmárkás hajvitaminját (az összetétele hasonlít több népszerű termékhez, csak ez sokkal olcsóbb), és elkezdtem használni a L'Oréal egyik ilyen "hajmegújító és hajsűrűséget növelő" samponját. Nagyjából 2 hónap alatt normalizálódott a helyzet. De ez megint olyan, hogy nem tudhatom, hogy ezek használatából következett-e a javulás, vagy csak magától rendbejött, de egy próbát megérnek szerintem.

2020. aug. 20. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az Alpecin nevű koffeines sampon nekünk segített valamit. Mondjuk nem volt brutális a hajhullás, de azért zavart, és mondom, a férjem és én is érzékeltünk pozitív hatást a használata után. Nem olcsó, majdnem 3000 Ft, de legalább könnyen beszerezhető (Rossmann pl.)
2020. aug. 20. 15:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a Varga cseppek vált be.
2020. aug. 20. 21:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Plantur39 sampon -(van 21-es is), Varga hajhullás elleni csepp, Forcapil kapszula.
2020. aug. 21. 11:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :) A Varga cseppeknek utána nézek meg a dm-es kapszulának is. A sampon az egy külön történet, mert a vastag szálú könnyen zsírosodó hajamra se mindegy sajnos, hogy mit kenek :(
2020. aug. 23. 13:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves kèrdező

Hogy vagy azòta?

2024. ápr. 23. 17:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!