Miért jobbak a golyós dezodorok, mint a stiff izzadásgátlók (kenős)?
Figyelt kérdés
2020. aug. 19. 10:29
1/4 anonim válasza:
Nem tudom, de nekem is jobban bevált a golyós. Talán mert abban folyadék van, és jobban eljut mindenhova. A kenős nekem kicsit morzsálódott, lepotyogott a fele stb.
2/4 anonim válasza:
A stiftes nekem mindig hagy egy fehér réteget a bőrömön ami iszonyú undi, ráadásul a ruháimat is befogja. A golyósok közt van olyan ami nem hagy foltot ruhán (pl Rexona), sem a bőrön nem hagy fehér réteget. Anyukám régen azért ragaszkodott a stifteshez, mert a golyós csípte a bőrét, de a Garniernek van alkholmentes golyós dezodora, az nem csíp.
3/4 anonim válasza:
A kérdésre válaszolni nem tudok, de van egy dezodor, ami számomra nagyon bevált és inkább stiftesnek mondanám, de ez szerintem nem pont az. Egy gél jön ki kis lyukakon ha tekered alul. Jó az illata, nem csíp, nem hagy fehér nyomot (a gél is átlátszó) és igazán hatásos, mert nem leszek mellette izzadságszagú a nap végére sem.
4/4 anonim válasza:
Szerintem a stift a legtartósabb hatású, legalábbis nekem az vált be leginkább. A folyadék hamar felszárad, az illó anyagok csak a bőr legfelső rétegét képesek átitatni, így többszörös megizzadás ellen semmit se érnek. Ez kevésbé talán, de a golyósokra is igaz. Ellenben stiftből nagyon nem mindegy ám, hogy _milyen stift_. A fehér morzsolódóssal én is megszívtam. Nekem a kékesen-áttetsző töltetű Oldspiece-ok működtek egyedül rendesen. Nagydarab vagyok, erősen izzadékony, így napjában 10..20 alkalommal is fufukálni kellett a stiftek használata előtt. 20 éve, hogy reggel a stifttel bekenem magam és semmi bajom egész nap. A kevés izzadság se szagos és miután felszárad, ismét friss a test illata a teljes munkaidő alatt. Ám nem mindegy, melyik stift... Fura módon hatalmas intenzitásbeli különbségek tudnak lenni még a kékek között is. Pl. a medvés, amit extra intenzívnek ajánlgatnak - még 1 órás használatra is nekem alig volt alkalmas. Egy megizzadás és mintha rajtad se volna - pedig kékbelű, piros dobozban van ez is. Ugyanakkor pl. a classic, whitewater, original sorozatok nagyon stabilak. Nyilván illatra meg izlések és pofonok, de az izzadtság szagnál meg minden jobb... Vásárlás előtt fel kell bontani és megnézni. Ha a bele fehér, azonnal visszarak a polcra. Teljesen más az összetétele és működése is a kék áttetsző stifteknek. És ezek furi mód nem is morzsálódnak! :) Sajnos mintha trend lenne, hogy a kékeket eltüntetik a forgalomból, illetve már elhitványul az új márkák szagfedő képessége azoknál is. Ennek nem értem az okát, mert pont az volna a lényeg, hogy ne erős pacsulifelhő lengje az embert körül, hanem egy egész napot kitartó, nagyon diszkréten érezhető friss illat, vagy akár annyi se érződjön. A SPRAY-k tipikusan erős de rövid ideig tartó pacsulifelhőt szoktak eredményezni az izzadósabbaknál. Ennek oka, hogyha keveset fújunk magunkra -épphogy diszkréten-, akkor semmit sem érnek. Kb. egy jobb ruhaöblítő kategória. Ha meg többet, hogy érjen is valamit, akkor ember nem marad meg a ripacsszagtól mellettünk, miközben pár óra után izzadt sprayszag keverék jön, amit egyre jobban elnyom a pállott sport öltözős testszag. Rettenetesen utálom ezt, akkor már felesleges az egész illatosítgatás. Ezért volna jó a stift, mert az nem így müxik - illetve a jó stift az nem... Persze ne a hitvány termékekkel próbálkozzatok. Az, hogy valami márkás felirattal rendelkezik, simán lehet rossz termék. - Egyik cég ehhez ért jobban, másik meg ahhoz. Ne tévesszen meg a csiliárdos csomagolás, eytra drága ár, márkanév, stb. A deo stift egy bizalmi termék, nagyon sokat kell kisérletezni, próbálkozni, mire a termék összetalálkozik az ügyféllel. Tipikusan nem az a dolog, amit egy elegáns szinuszos ívelt laza mozdulattal a barát/barátnő a szomszéd drogériában találomra lekap a polcról, átad az embernek, aki csak magára keni és ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!