Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan csökkentsem a hajhullás...

Hogyan csökkentsem a hajhullást? Már félek hajatmosni is... 20/L

Figyelt kérdés

Az elmúlt pár hétben a szokásosnál jóval több hajam hullott ki. Hajmosásnál a legszembetűnőbb, ott vettem észre. A kád szűrője minden mosás után megtelik. A vizes hajamból mintha minden szálat ki lehetne húzni, rengeteg szál kiesik magától. Fésülés, szárítás során szintén rengeteg szál jön ki. Ezen kívül a lakás tele van a hajszálaimmal.. Régen is vékonyszálú volt, hullott, de most rettenetesen. Nagyon félek, hogy nem marad hajam, egyszer minden szál kijön... :(

Mostani mosás után pl.:

Kád szűrőjéből: [link]

Óvatos fésülködés után: [link]

Úgy tudom, kb. napi 100 szál normális. Nekem biztos, hogy sokkal több kihullik.. Mit tegyek, hogy visszafordítsam, megszüntessem ezt a borzalmas folyamatot? Tanácsok hajhullás ellen?

2020. aug. 10. 00:23
 1/7 anonim ***** válasza:
keresd fel a bőrgyógyászt, csináltassanak góckutatást, labort. Emellett kezdj el szedni vmi hajvitamint, dm, rossmann sajátmárkásai nagyon jók, de vannak ezeken kívül is jók. Semmi körülmény nem volt ami ezt elősegíthette? Tehát nem fogytál sokat, nem ért valami trauma, nem voltál beteg? Ilyenekre gondolok.
2020. aug. 10. 07:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is ugyanez a bajom. Kiderült hogy ételérzékeny vagyok, és bélgyulladásom meg felszívódási zavarom lett. A bőröm is rettenetes volt, meg a menstruációmmal is bajok voltak. Most kezdek helyrejönni hogy diétázok, és szedem a vitaminokat.

Annó csináltak nálam úgymond góckutatást, de a fül orr gégészeten,fogászaton stb semmi nem jött ki.

Szerintem a gasztroenterológiára mindenképp menj! Ezeket felszívódási zavarok is tudják okozni.

2020. aug. 10. 09:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is hullik, igaz, hogy nem ennyire, de alapból is kevés. Kettes, te mire vagy érzékeny?
2020. aug. 10. 10:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Első körben háziorvostól kérj laborbeutalót amiben vasat és pajzsmirigyet is néznek a többi mellett. Forcapil hajvitamin nekem mindig segített, de amúgy szerintem nincs meg a 100 szál a képek szerint csak a hosszú haj többnek mutatja. Vashiány és pajzsmirígy alulműködéstől is hullhat a haj. Ha ezek rendben akkor menj a már ajánlott vizsgálatokra.
2020. aug. 10. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:

Én a tejre és a tojásra vagyok érzékeny.

2-es voltam. :)

2020. aug. 10. 21:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Esetleg nincs több napig összekötve a hajad? Mert ha nem fésülködsz pár napig akkor azok a hajszálak egyszerre jönnek ki mert előtte össze voltak fogva. Nekem pl mindig ez van mert itthon vagyok, és folyton össze van kötve. Aztán nem is fésülködök és hajmosásnál úgy érzem az összes hajam kihullott.
2020. aug. 10. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nem találnak semmit kiváltó okként, érdemes lenne jó minőségű kollagént szedni, nagyon jó a hajra, bőrre, körömre és az izmokra is, illetve bizonyos bélproblémákra is jó. Illetve nekem akkor nőtt rengeteg babahajam, amikor szedtem C, D, E vitamint, B komplexet, szelént, cinket.
2020. aug. 15. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!