Borzasztóan hullik, a hajam kezdek kétségbe esni. Mit tehetnék?
16 éves lány vagyok, és már 3 éve küszködöm ezzel a problémával. Alapból is vékony szálú, és kevés hajam van de erre rátesz egy lapáttal, hogy fél-egy maroknyi haj csomók jönnek ki mostmár. 14 évesen szedtem 3 hónapig a revalid nevű készítményt ami aránylag bevált de borzasztó borsos ára van és ha jól tudom 3 hónapnál tovább nem is szabad szedni. Illetve 14 éves korom óta be is van festve a hajam. Az eredeti hajszínem barna, és szőkére lett festve. De szerintem biztos nem a festék miatt hullik, hisz már előtte is hullott rendesen. Voltam már vérvételen, semmi baj nincs a vérkép szerint.
Esetleg mit tudnék tenni/hova tudnék fordulni ezzel?
Menj orvoshoz.
Vizsgáltasd meg a pajzsmirigyedet.
Menj fogorvoshoz, csináltass röntgent, hátha van lappangó gyulladásod
valahol.
Lehet, hogy nem a szőkítéstől kezdett hullani, de az biztos, hogy árt a gyenge hajnak.
Reszelj le egy hagymát, nyomd ki a levét, és kend a fejbőrödre. Nejlont rá, erre egy sapi vagy törzsi, hogy melegítse. Egy óra után most le. Nekem szülés után, hormonális okból hullott a hajam (mint mindenkinek), pár kezelés után tele lett a fejem babahajakkal, és nem ritkult tovább.
De kipróbálhatod a ricinus olajat is, ódákat zengenek róla.
Egyik se drága.
Hajfestés, főleg a szőkítés eléggé megtudja viselni a hajat, főleg akkor ha voltak előtte problémák. Nem lenne rossz ötlet orvossal beszélni.
(egyik előző írta, akár rossz fog is kihathat rá)
Egyelőre azt javaslom, hogy esetleg próbálj meg vitaminokat szedni, C-D-B komplex vitaminokat, nem kell túlzásba vinni néha-néha nem árt. Talán megfontolnám, a hajszínt újra, lehet más hajszínt vagy hajfesték is segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!