Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mennyi volt a legtöbb idő,...

Mennyi volt a legtöbb idő, amit hajmosás nélkül töltöttetek? Milyen lett a hajatok?

Figyelt kérdés
2020. júl. 21. 21:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer betegség miatt nem mostam meg (a hosszú hajam) bő egy hónapig, ráadásul nyáron a legnagyobb melegben, amikor a legjobban izzad az ember. Undorító volt, tiszta zsír, kb. csimbókokban állt a hajam a fejemre tapadva. Olyat soha többet.
2020. júl. 21. 23:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

KB másfél - 2 hét

Az egész hajam zsírban ázott, nem lehettem éppen egy kellemes látvány 😬🤣

Még a karanténba, amikor nem kellett senkivel sem találkozom, csak anyámmal.

Nekem elég hamar zsírosodik a hajam sajnos, és a hajvégeim nagyon világos szőkék, szinte fehérek, úgyhogy én szerintem a frissen mosott hajam is kicsit zsíros az néz ki 😥

Ált. 3 naponta mosok hajat, max 4, de akkor már rendesen látszik

2020. júl. 21. 23:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Másfél hét volt a leghosszabb idő, de akkor csak itthon voltam és tényleg senkivel nem találkoztam. Borzasztó volt viszonylag gyorsan zsírosodik a hajam, és kivagyok tőle ha nem moshatom meg időben így nekem nagyon rossz volt, de egy betegség miatt rákényszerültem.
2020. júl. 21. 23:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
5 hét, akkor nem volt a legszebb, viszont nekem utána ritkábban kellett mosni, (értsd 2-3 nap helyett 6-7 nap) szóval sokáig friss, tiszta maradt.
2020. júl. 21. 23:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

3 hét kb, betegség miatt.

Most nemrég két hét is eltelt, és nem látszott rajta, hogy már két hetes, szinte egyáltalán nem zsírosodott.

2020. júl. 22. 00:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

3 hét betegség és tábor miatt

1,5-2 hét múlva beállt az öntisztítás

2020. júl. 22. 00:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem két hónap volt a rekordom. Nem mostam meg direkt,kíváncsi voltam meddig bírom.

Utána háromszor is meg kellett mosnom egymás után xd

2020. júl. 22. 05:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az öntisztulási folyamatot akartam aktiválni, kb 3-4 hét után nem sikerült, és elég undi volt, ezért inkább megmostam végül:/ De most lehet megpróbálom majd megint, ki tudja:D
2020. júl. 22. 07:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kb 5 nap, borzalmasan zsíros volt. Mondjuk ha hétfő este megmosom szerda reggel csak akkor nem használok száraz sapont, ha csak max pár percig leszek házon kívül, akkor is alig találkozok valakivel
2020. júl. 22. 10:25
 10/11 anonim válasza:
100%

Én a karantén alatt vágtam bele a dologba. Olyan 2 és fél hónap után végül nem vártam tovább arra, hogy egyszer csak átváltozzon a tipikus frissen mosott haj érzésbe a dolog és megmostam rendesen. Viszont ettől függetlenül még sok pozitívumot tapasztaltam, ezek miatt szerintem érdemes lehet kipróbálnod, ha úgy gondolod.

tapasztalatok a hajmosásmentesség alatt:

A kicsit ilyen ,,waxosabb’’ állag miatt úgy éreztem, hogy nagyon nagy súlya lett az alapjáraton vékonyszálú hajamnak, lett tartása. Sokkal jobban mutatott összefogva/befonva, mint ahogy frissen mosott állapotban szokott. Fésülés közben, lelapítva látszott rajta azért, hogy zsíros, de egy minimális borzolgatás és állítgatás után úgy nézett ki, mint a tiszta, szép ,,szálló’’ haj (ha ez létező kifejezés erre:D) Így beállítgatva már nem látszott, hogy zsíros lett volna. Olyan dúsnak tűnt így a hajam, mint amilyennek sok hajlakkozás után szokott csak alapjáraton.

Nem éreztem piszkosnak és soha nem is látszott annak. Hetente mostam vízzel (ami viszont értelemszerűen az alap zsírréteget, ami természtesen ott van a hajon nem hozza le úgy, mint a samponok. Emiatt az első pár hét után már csak hajszárítóval tudtam megszárítani rendesen, magától nagyon nehezen száradt.) A végét egyébként néha kenegettem kókuszolajjal, szépen beszívta mindig.

Viszont 2,5 hónap után már egyre nagyobb nehézséget okozott, hogy kifésülgessem ezt a fajta textúrájú, nehéz hajat (nekem elég hosszú is, rövidebbnél ez szerintem nem akkora gond -meg lehet úgy egyaltalan ez a dolog jobban is működhet)

tapasztalatok utána:

Az egyik ok, ami miatt szívesen tartottam ki ilyen sokáig az az, hogy szívesen pihentettem a fejbőröm. Illetve abban reménykedtem, hogy amikor majd visszatérek a hajmosáshoz sokkal tovább fogja bírni a hajam és így is lett! 2 hétig teljesen jó állapotban maradt, pedig alapjáraton kb. 4 naponta mosnom kellett. Ezen kívül kicsit jobban megtanultam szeretni a hajam, többet hordom összefogva mostanában is, pedig eddig télen-nyáron leengedve hordtam, mert csak úgy nem utáltam.:D Úgyhogy szerintem ez ilyen szempontból is tök hasznos.

Egyébként még annyi, hogy minél kevésbé gyalultad le a fejbőröd előtte, minél kímélőbben mostad annál jobb eredményt fogsz elérni, ha elhagyod a sampont. Nem csak ilyen célból, hanem úgy egyáltalán tudom ajánlani a szódabikarbónás-almaecetes hajmosást, ha érdekel ez a samponmentes téma, nekem teljesen jól működik.

2020. júl. 22. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!