Megégett az arcom a bőrgyógyászati krémtől! Mit csináljak?
Egyrészt az ilyen krémeket nem szabad csakúgy cserélgetni, az orvos nem véletlenül írta ezt a hátadra, az arcbőr sokkal érzékenyebb terület, ebben a kencében sokkal erősebb hatóanyag van. Jól elbántál magaddal.
Hagyd abba azonnal a használatát, orvosnak el ne mondd, mert úgy lecsesz, mint a pengős malacot, és jogosan tenné.
Az arcbőrödet nyugtatni kéne, nem zsírosítani, vegyél valamilyen bőrnyugtató kamillás krémet, azzal kend be, pár nap alatt leviszi a pirosságot, és fel is tölti a kiszáradt bőrt. Ha eleve pattanásos vagy, eszedbe ne jusson zsírosítani, mert az csak ront a helyzeten (nekem is zsíros a bőröm).
Még egy házi kencét kipróbálhatsz, de csak ha már lejjebb ment a bőrpír: egy kis kávéscsészébe keverj össze tejfölt, mézet, citromlét, ezt kend fel az arcodra, hagyd rajta kb. fél órát, 1 órát, amíg el nem kezd száradni, a citrom összehúzza a bőrt, a tejföl hidratál és hűt, a méz pedig antibiotikus hatású, jó a sérülésekre, a pattanásokra is, ugyanakkor pont annyira zsírosít, ami még nem sok. Csak vízzel mosd le, se szappan, se tusfürdő, semmi, csak víz. És azt megteheted utána, hogy meleg vízbe áztatott kamillatea filterrel lemosod az arcodat, hogy nyugtassa a gyulladást.
Én azt ajánlom menj el az orvoshoz. Mond el neki nyugodtan mi történt. Látott már hiú tinit eleget, nem fog meglepődni, de gyors segítséget tud adni a gyulladt arcbőrödre. Mond el neki, hogy szalagavató, meg szépség, és hogy jaj-jaj de kétségbe vagy esve, hogy milyen butaságot csináltál. Megverni nem fog, kineveni nem fog, legfeljebb csóválja a fejét, hogy ő megmondta, hogy naponta egyszer. Vegyél nagy levegőt és menj el!!!
Kenegedet bármivel és nincs garancia rá, hogy valóban meggyógyul mire kéne. A doki meg írhat fel krémet, tablettát.
Én hasonlóan jártam megboldogult lánykoromban. Bucira püffedt az arcom és rák vörös volt. Én meg szerelmes...
Rééééééémes emlék. :DDD Három nap után mentem orvoshoz mert semmi sem segített.
Nekem pont a bőrgyógyász által kapott izék nem segítettek, a doki meg engem cseszegetett le, én meg nem tehettem róla, hogy nekem zsíros a bőröm, neki meg szerencsés a bőrtípusa.
(első hozzászóló vagyok)
Kozmetikusnál is jártam, ugyanez. Végül ráálltam a saját házi kencékre, és ezek beváltak, és ezek legalább nem is allergizálnak, teljesen természetes alapanyagok, mellékhatás nulla. Le lehet pontozni, de attól ez még bevált tapasztalat marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!